Noi beneficii pentru poliţiştii din penitenciare. Statul le oferă bani pentru un credit la casă

Poliţiştii de penitenciare pot beneficia de un ajutor bănesc lunar pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata creditului pentru cumpărarea unei case sau pentru contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei case, conform Ordinului Ministerului Justiţiei nr. 482/C/2020. 
Romania TV
21 feb. 2020, 14:12
Noi beneficii pentru poliţiştii din penitenciare. Statul le oferă bani pentru un credit la casă

Acest drept se poate obţine printr-o cerere la care trebuie anexată o declaraţie pe propria răspundere privind respectarea mai multor condiţii, un angajament privind comunicarea, în termen a cinci zile, a oricărei schimbări apărute ce ar putea anula dreptul la acest ajutor, o copie a actului de identitate, o copie a contractului de credit sau vânzare-cumpărare a locuinţei şi un extras de carte funciară.  

Poliţiştii din penitenciare trebuie să îndeplinească câteva condiţii pentru a putea beneficia de ajutor, cum ar fi să aibă un contract ipotecar sau imobiliar sau să aibă un încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei case.  

Poliţistul nu are voie să deţină o locuinţă în localitatea în care lucrează şi nici soţul/soţia sau copiii poliţistului de penitenciar care vrea să beneficieze de bani de la stat.  

Citeşte şi: Percheziţii în penitenciarele din România. Au fost găsite fructe fermentate şi fierbătoare

Cei care solicită acest ajutor trebuie să nu fi vândut o locuinţă aflată în localitatea în care lucrează, după data la care au fost angajaţi în sistemul administraţiei penitenciare.  

Preşedintele sindicatelor din penitenciare spune că acest beneficiu este o compensaţie a banilor pe care ofiţerii îi primeau pentru plata chiriei, conform mainnews.ro.  

„Nu e un drept în plus, este un drept care înlocuieşte compensarea chiriei. Cei care aveau dreptul la compensarea chiriei, dacă îşi cumpără apartament în rate, pot să dea practic acei bani la rate. Asta presupune ordinul. Nu e un drept în plus”, a spus Sorin Dumitraşcu, pentru mainnews.ro, potrivit Adevărul.ro. 

Ajutorul nu va acoperi valoarea totală a ratei şi că depinde de la caz la caz în funcţie de creditul luat şi salariul pe care îl încasează agenţii.  

Citeşte şi: De câţi poliţişti e nevoie pentru a prinde un pieton reclacitrant la Constanţa? De şapte VIDEO

„Nu va acoperi valoarea totală a ratei, cum nici valoarea chiriei nu era acoperită de fiecare dată, dar justificarea e legată de faptul că foarte mulţi dintre colegii noştri atunci când termină şcoala merg în alte unităţi penitenciare decât cele din domiciliu. Pentru că statul nu le poate acoperi acele locuinţe de serviciu aşa cum era odată, a găsit această variantă de a compensa o parte din chiria. Acum, pentru stabilizarea personalului, acest ajutor poate fi folosit şi pentru plata unei părţi a ratei. 

Nu acoperă întregul credit. Compensaţia lunară poate să acopere maxim jumătate din salariul poliţistului. Înseamnă între 800 de lei şi 2 000 de lei. Depinde de la caz la caz”, a explicat fostul director al ANP.

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Ce se plantează, de fapt, în luna ianuarie. Abia atunci o să ai o recoltă frumoasă. Toți românii care stau la curte trebuie să știe
Capital.ro
Simona Halep a luat decizia. A anunțat oficial în urmă cu puțin timp: Nu este ceea ce mi-aș fi dorit...
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Al Jazeera: Rusia ar putea planifica un atac cu „steagul fals” asupra Moldovei
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Intră în vigoare din 2025. România, obligată să ia măsuri fără precedent. Planul pus la cale de UE
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. Familia a anunțat vestea în lacrimi: Inimile noastre sunt frânte
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Armata israeliană a relaxat regulile de angajare pentru a permite atacuri cu risc asupra civililor în războiul din Gaza
MediaFlux
LOVITURĂ pentru ȘOFERII ROMÂNI! ESTE OFICIAL din 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Solidaritate cu soția lui Petre Daea? „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi cu tăcerea; nimeni nu trebuie să trăiască în teamă” (ANES)