Noi contre în coaliție pe tema comasării alegerilor. Marcel Ciolacu: ”Nu cred că e pe lista de priorități a românilor”. Nicolae Ciucă: ”Cetățenii își doresc reducerea numărului de alegeri”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional.
Filip Stan
06 apr. 2023, 17:59
Noi contre în coaliție pe tema comasării alegerilor. Marcel Ciolacu: ”Nu cred că e pe lista de priorități a românilor”. Nicolae Ciucă: ”Cetățenii își doresc reducerea numărului de alegeri”

În același timp, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat joi, la Râmnicu Sărat, o eventuală posibilitate de comasare a alegerilor de anul viitor, spunând că nu crede că acest lucru reprezintă o prioritate pentru românul de rând.

„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură, pentru o astfel de decizie, ţinând cont că din sondajele pe care le-am efectuat, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea sau mai bine zis, reducerea numărului de alegeri.

Dacă ne uităm la anul viitor, vom vedea că există partu runde de alegeri. Din experienţa a ceea ce s-a petrecut de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă campania electorală şi alegerile propriu-zise, putem să desluşim cât se poate de simplu că, practic, activitatea concretă guvernamentală, administrativă şi locală şi centrală va fi ocupată cu desfăşurarea acestui număr foarte mare de alegeri.

Ca atare, dacă va exista posibilitatea legală, subliniez, ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere, o vom discuta inclusiv în coaliţie şi sperăm să găsim o soluţie. Dacă nu se va găsi o soluţie, vom derula patru runde de alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de joi.

Citește și: Ciolacu a ajuns să-i laude pe Ciucă şi Câciu. Ce l-a impresionat pe liderul PSD: „Este pentru prima oară când oamenii politici gândesc astfel”

Întrebat dacă soluţia ar fi comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, Ciucă a replicat: „Nu, există mai multe posibilităţi, scenarii. Fiecare dintre scenarii va fi analizat şi care va fi forma cel mai uşor de implementat, pe aceea o vom alege”.

Conducerea PNL a decis joi constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale, la propunerea secretarului general al PNL, Lucian Bode. Liberalii iau în calcul cheltuielile mari cu cele patru runde de alegeri din 2024 şi vor să vină cu soluţia comasării alegerilor locale şi parlamentare în coaliţia de guvernare.

”Eu am o problemă. Astăzi este Ziua Internaţională a Sportului şi mi-aş fi dorit ca marii sportivi ai ţării să dezbată acest lucru şi noi politicienii să vorbim despre o eventuală reformă a sportului. S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor, nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel de anticipate şi acum intrăm în altul de comasare a alegerilor.

Cred că mai important ceea ce se întâmplă în spatele meu, autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare şi la un moment dat, cum e normal, politic vom lua şi decizii privind comasarea alegerilor, dar cred că în primul rând trebuie să respectăm legea”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, referitor la subiectul comasării alegerilor.

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns savuros cu privire la implicarea sa în dosarul Romarm: ”Soția m-a întrebat dacă apare ceva în stenograme despre vreo relație a mea cu altă femeie”

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'