Noi descoperiri ale anchetatorilor în cazul pacienților morți la Spitalul Pantelimon: „Doamna cu coasa” avea acasă o „listă a morții”, care cuprindea numele pacienților decedați la Terapie Intensivă, și un bilețel pe care scria „curățenie în telefon”

Apar noi informații halucinante în cazul uciderii celor 20 de pacienți de la Spitalul Pantelimon, care a șocat o țară întreagă. În timpul perchezițiilor, procurorii au descoperit acasă la doctorița supranumită "Doamna cu coasa" o listă cu numele persoanelor decedate pe secția de Terapie Intensivă, dar și un bilețel care servea drept reminder, pe care scria "curățenie în telefon".
Irina Dumitrescu
12 aug. 2024, 14:29
Noi descoperiri ale anchetatorilor în cazul pacienților morți la Spitalul Pantelimon:

Apar detalii halucinante despre doctorițele groazei de la Spitalul Pantelimon. Potrivit procurorilor, în timpul perchezițiilor, la una dintre doctorițe acasă a fost găsită o listă întreagă cu numele pacienților ce au decedat în secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, chiar în momentul în care au apărut primele sesizări referitoare la situația din unitatea spitalicească.

Noi descoperiri ale anchetatorilor în cazul pacienților morți la Spitalul Pantelimon: „Doamna cu coasa” avea acasă o „listă a morții”

Totodată, doctorița avea și o listă cu numele asistentelor care au lucrat pe secția de Terapie Intensivă în acea perioadă. De asemenea, procurorii au mai găsit la domiciliul femeii un bilețel pe care scria „Curățenie în telefon”, care ar putea indica faptul că medicul intenționa ca, în viitorul apropiat, să șteargă din telefon toate acele mesaje sau convorbiri pe care le-a avut cu diverși oameni din secție, cel mai probabil compromițătoare, potrivit realitatea.net

Între timp, procurorii au prezentat și modul în care doctorițele suspecte de crimă au acționat în cazul bărbatului de 54 de ani căruia, la o zi după ce a fost mutat pe secția de Terapie Intensivă, i-a fost micșorată doza de noradrenalină.

Citeste si Ce alte metode foloseau „doctorițele morții” de la Sf. Pantelimon pentru a scăpa de pacienți! Dezvăluiri șocante ale asistentelor anchetate

Potrivit procurorului de caz, pacientul a fost internat în spital pe 17 martie și, din cauza agravării stării sale, a fost transferat la Terapie Intensivă pe 25 martie. A doua zi, medicii i-au redus brusc doza de noradrenalină, dar starea pacientului s-a îmbunătățit temporar, fiind vizitat chiar de familie. Pe 4 aprilie, doza de noradrenalină i-a fost redusă din nou, ceea ce a provocat decesul pacientului, la doar o oră de la reducerea dozei.

Pacienții aflați în stare critică erau uciși prin micșorarea drastică a dozei de noradrenalină administrată

Acuzațiile aduse implică faptul că ele două doctorițe ar fi acționat cu intenția de a provoca decesul pacienților aflați în stare critică, considerând că nu mai era justificată continuarea tratamentului intensiv. Astfel, reducerea abruptă a dozei de noradrenalină a fost folosită ca un mijloc deliberat de a provoca decesul pacienților respectivi.

Practic, e vorba de punerea în acţiune a unui plan de a provoca decesul unor pacienţi, nu ştim pe ce criterii, dar se pare că medicii decideau că un pacient sau altul nu mai are şanse, nu se mai impune continuarea acestei terapii şi scădeau brusc doza de noradrenalină”, a declarat procurorul de caz Alexandru Anghel.

Citeste si Noi detalii șocante despre „Doamna cu Coasa” de la Sf. Pantelimon! Cum procedau cadrele medicale care acum vor libertate: „A zis să trec în foaie altă valoare”

În actul prin care au solicitat arestarea celor două cadre medicale, doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș, procurorii au subliniat că existența unei legături de cauzalitate între scăderea ratei de Noradrenalină și decesul pacientului este clar demonstrată.

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele 4 zodii pentru care viața se îmbunătățește până la Sfânta Maria. Doar belșug și lucruri minunate le așteaptă
Capital.ro
Îți blochează masina la ITP! Sunt reverificate de inspectorii RAR
Playtech.ro
Nadia Comăneci, în doliu. Durere mare pentru fosta gimnastă
DailyBusiness
FĂRĂ TELEFOANE MOBILE în acest loc! E LEGE!
Adevarul
O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
E marele coșmar al șoferilor. Greșeala care aduce mari sancțiuni
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Nadia Comăneci, în doliu! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp: 'Odihnește-te în pace!'
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Doliu în familia Nadiei Comăneci! Celebra gimnastă a transmis un mesaj dureros în mediul online
Capital.ro
Intră direct în conturile românilor. Se dau banii înapoi: Sumă trebuie rambursată de urgență
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul motiv
substantial.ro
Inaugurarea primei maternități publice construite în ultimii 50 de ani în Timișoara
MediaFlux
ÎNCEPE distribuirea deciziilor CU PENSIILE RECALCULATE. Ce TREBUIE să facă pensionarii
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!