Apar detalii halucinante despre doctorițele groazei de la Spitalul Pantelimon. Potrivit procurorilor, în timpul perchezițiilor, la una dintre doctorițe acasă a fost găsită o listă întreagă cu numele pacienților ce au decedat în secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, chiar în momentul în care au apărut primele sesizări referitoare la situația din unitatea spitalicească.
Totodată, doctorița avea și o listă cu numele asistentelor care au lucrat pe secția de Terapie Intensivă în acea perioadă. De asemenea, procurorii au mai găsit la domiciliul femeii un bilețel pe care scria „Curățenie în telefon”, care ar putea indica faptul că medicul intenționa ca, în viitorul apropiat, să șteargă din telefon toate acele mesaje sau convorbiri pe care le-a avut cu diverși oameni din secție, cel mai probabil compromițătoare, potrivit realitatea.net
Între timp, procurorii au prezentat și modul în care doctorițele suspecte de crimă au acționat în cazul bărbatului de 54 de ani căruia, la o zi după ce a fost mutat pe secția de Terapie Intensivă, i-a fost micșorată doza de noradrenalină.
Potrivit procurorului de caz, pacientul a fost internat în spital pe 17 martie și, din cauza agravării stării sale, a fost transferat la Terapie Intensivă pe 25 martie. A doua zi, medicii i-au redus brusc doza de noradrenalină, dar starea pacientului s-a îmbunătățit temporar, fiind vizitat chiar de familie. Pe 4 aprilie, doza de noradrenalină i-a fost redusă din nou, ceea ce a provocat decesul pacientului, la doar o oră de la reducerea dozei.
Acuzațiile aduse implică faptul că ele două doctorițe ar fi acționat cu intenția de a provoca decesul pacienților aflați în stare critică, considerând că nu mai era justificată continuarea tratamentului intensiv. Astfel, reducerea abruptă a dozei de noradrenalină a fost folosită ca un mijloc deliberat de a provoca decesul pacienților respectivi.
„Practic, e vorba de punerea în acţiune a unui plan de a provoca decesul unor pacienţi, nu ştim pe ce criterii, dar se pare că medicii decideau că un pacient sau altul nu mai are şanse, nu se mai impune continuarea acestei terapii şi scădeau brusc doza de noradrenalină”, a declarat procurorul de caz Alexandru Anghel.
În actul prin care au solicitat arestarea celor două cadre medicale, doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș, procurorii au subliniat că existența unei legături de cauzalitate între scăderea ratei de Noradrenalină și decesul pacientului este clar demonstrată.