Potrivit unor surse din poliție, Dan Diaconescu este suspectat de act sexual cu un minor în formă continuată (mai multe acte materiale) și folosire a prostituției infantile în formă continuată (mai multe acte materiale).
În fapt, în anii 2020 și 2021, acesta a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani si 4 luni, la acea vreme) – în București și în Constanța. Ulterior, a facut acelasi lucru, cu sora geamana a minorei- tot in B si CT. Tot în acea perioadă, a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea, scrie Digi 24.
Dan Diaconescu a fost pacalit de una dintre minore că a gasit o prietena virgina. A fost filmat și ulterior șantajat să ofere bani, în caz contrar, imaginile urmau a fi publicate.
De altfel, potrivit Stiripesurse, la audieri, gemenele, lucrătoare sexuale, au arătat polițiștilor un material video compromițător în care apărea fostul om de televiziune.
Pe de altă parte, unele surse vorbesc despre faptul că cele două au încercat să-l șantajeze pe Dan Diconescu, motiv pentru care acesta ar fi încercat să-și facă singur dreptate. Ca urmare, ar fi angajat mai mulți indivizi care urmau să le jefuiască pe fete și să pună mâna pe înregistrarea compromițătoare.
Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat jurnaliştilor, joi seară, la Constanţa, că există posibilitatea ca în acest caz să fie anumite confuzii sau exagerări.
“În momentul în care eşti acuzat de infracţiuni atât de grave, singura speranţă pe care o ai este că, la un moment dat, va înţelege şi procurorul de caz şi ofiţerul de poliţie judiciară şi opinia publică că a fost un exces. Există posibilitatea să fi făcut anumite confuzii sau exagerări. Există această posibilitate şi este singura de care mă pot agăţa în acest moment, pentru că nu pot să cred că a avut o execuţie judiciară, planificată, făcută cu intenţie care nu văd cui ar putea să fie de folos” a declarat avocatul.
Întrebat despre fotografiile în care Dan Diaconescu apare alături de două fete, avocatul său a răspuns: “Asta este singura informaţie pe care vă pot da la modul verificat. E vorba de ziarul Cancan. Acolo apare o fotografie cu Dan Diaconescu şi cu două tinere, cu chipul blurat. Arătându-i această fotografie lui Dan Diaconescu, acesta a spus foarte clar, nici vorbă, era vorba de două refugiate ucrainene. Nici vorbă de aşa ceva. Nu erau două fete în sensul că reţine Parchetul că ar fi avut anumite relaţii. Dan Diaconescu, dacă se plimbă în Constanţa sau oriunde în ţara asta, credeţi-mă, este asaltat de oameni. Mi-a spus că le cunoaşte, cred că stau aproape de locuinţa lui. Ceea ce însă am reţinut este că atât procurorul de caz, cât şi ofiţerii de poliţie judiciară, au spus că în niciun caz de la ei nu au provenit astfel de informaţii. Într-adevăr, am verificat cu unul dintre poliţişti arătându-i fotografia respectivă şi zice că nu e vorba de ele. Deci ceea ce spune Dan se confirmă”.
El a mai afirmat că a fost surprins că nu a văzut camere de luat de vedere, joi dimineaţă, când au început percheziţia la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti.
“Această intoxicare a presei pe mine m-a pus pe gânduri de la primul moment. Am fost la percheziţie de la ora 7 şi 20. I-am felicitat pe poliţişti pentru că au dat dovadă de reţinere. Mă aşteptam ca în faţa lui Dan Diaconescu la începerea percheziţiei să fie camere de luat vederi, pentru că aşa am fost obişnuiţi şi noi, avocaţii, la momentul în care au loc activităţi judiciare faţă de o persoană publică, presa să fie prezentă şi chiar i-am felicitat şi le-am spus bravo, aşa trebuie făcută o anchetă şi orice activitate judiciară. Iar de la ora 9.00 a început să apară în nu ştiu ce ziar”, a afirmat avocatul.
El a mai fost întrebat care sunt acuzaţiile aduse lui Dan Diaconescu.
“Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate, fără să se arate ce vârstă. Este o vârstă cuprinsă, ca să citez, între 15 şi 18 ani. Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare mi-a spus sec: «Niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate»”, a mai afirmat Alexandru Murărescu.
Murărescu a explicat şi informaţia potrivit căreia Dan Diaconescu a fost găsit într-o debara.
“După ce i-am felicitat pe poliţişti, le-am bătut oarecum obrazul şi le-am spus voi aţi participat la percheziţii, aţi fost singurii care aţi participat la percheziţie şi voi aţi supravegheat percheziţia. Acea informaţie nu putea să apară decât de la voi şi mi-au spus că au fost însoţiţi la percheziţie de către trupele speciale. E adevărat, am văzut şi eu cu căşti şi că este posibil ca dumnealor să fi dat o informaţie care datorită unei traduceri din româna română greşită, s-a ajuns să creeze oareşce confuzie. Nu a fost găsit într-un dulap, ci era în dressing. Dressingul nu este neapărat un dulap de haine, ci este o cameră. Este chiar lângă dormitor.
La ora 6.30 când au pătruns organele de poliţie, nu pot să spun că au năvălit pentru că într-adevăr au făcut-o la modul civilizat, cu trei bătăi în uşă, cu cinci somaţii. Nu au apucat să spargă uşa pentru că a fost deschisă imediat. Este un moment de surpriză şi de panică care instalează. În casă erau soacra, soţia, copilul. În momentul în care s-a dat jos din pat, că auzi tropăind, pentru că ei au urcat direct. A fost un efectiv masiv de poliţişti, o parte s-au dus la parter şi au pătruns în fiecare cameră şi o parte au urcat în viteză. În momentul ăla din dormitor a ajuns până în dressing, unde l-au întâmpinat organele de poliţie. Deci el a fost practic găsit în dressing, în deplasarea lui către uşa de intrare. Despre ce dulap vorbim?”, a precizat avocatul.
Întrebat dacă se aşteaptă la o arestare preventivă a lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu a răspuns: “Nu pot să mă aştept la o arestare preventivă. Nu mă aştept nici la o reţinere. Dar procurorul este suveran în a aprecia dacă se ia măsura reţinerii, se face propunere de arestare preventivă. Însă mă pune pe gânduri această succesiune. Întâi se creează pe surse emoţia socială şi apoi, la opt ore, zece ore, douăsprezece ore, când emoţia ajunge la o anumită intensitate, se dispune asupra măsurii”.