Noi detalii șocante despre Titan! Carcasa submersibilului ar fi fost din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere

Noi detalii șocante ies la iveală despre submersibilul Titan, care a dispărut duminica trecută, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o "implozie catastrofală", în timp ce se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic. Presa internațională afirmă că carcasa submersibilului ar fi fost făcută din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere.
Alina Costache
25 iun. 2023, 18:20
Noi detalii șocante despre Titan! Carcasa submersibilului ar fi fost din fibră de carbon expirată, cumpărată la reducere
Noi detalii șocante despre Titan!

Noi detalii șocante despre Titan! Se pare că, cei de la compania OceanGate ar fi folosit pentru construcția submersibilului fibră de carbon de la Boeing, pe care au cumpărat-o la un preț mult mai mic pentru că depășise termenul de valabilitate pentru avioane.

Citește și Finalul tragic al pasagerilor din submersibilul Titan, explicat. Ce presupune „o implozie catastrofală”

Noi detalii șocante despre Titan!

Informația a fost dezvăluită de către redactorul șef al Travel Weekly, Arnie Weissmann, care urma să se îmbarce pe submersibilul Titan pentru a vedea epava Titanicului, în luna mai, însă călătoria respectivă nu a mai fost efectuată cauza vremii.

Jurnalistul susține că fondatorul OceanGate, Stockton Rush, i-ar fi dezvăluit că a folosit fibra de carbon pentru fabricarea Titanului cumpărată la o reducere mare de la Boeing, deoarece materialul a depășit termenul de valabilitate pentru a fi folosit în avioane.

Atunci când a auzit aceste detalii, Arnie Weissmann a spus că și-a manifestat îngrijorarea cu privire la siguranța sa, la bordul submersibilului, însă directorul OceanGate i-a dat asigurări că termenele de valabilitate pentru fibra de carbon au fost stabilite mult prea devreme.

După ce declarațiile jurnalistului au fost făcute publice de presa internațională reprezentanții companiei Boeing au declarat că nu au găsit nicio înregistrare a vreunei vânzări de material compozit către OceanGate sau CEO-ul său”.

Cu toate acestea, pe site-ul OceanGate se menționa până de curând că nava Titan a fost proiectată „în colaborare” cu Boeing. Acum, producătorul de avioane americane neagă orice implicare în proiectarea submersibilului Titan.

Finalul tragic al pasagerilor din submersibilul Titan, explicat

Submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a dispărut duminica trecută, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o „implozie catastrofală”, a declarat joi contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane.

Conul de la coadă şi alte resturi de la submersibilul Titan au fost găsite de un vehicul operat de la distanţă la 1.600 de metri de prova Titanicului, care se află la aproape 4.000 de metri adâncime în Oceanul Atlanticului de Nord.

Garda de Coastă a declarat că resturile găsite pe fundul mării indică o „pierdere catastrofală a camerei de presiune”.

Ce este o implozie catastrofală? Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent în sine. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

„Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul”, a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.

Presiunea la suprafaţă este măsurată ca fiind de 1 atmosferă, ceea ce înseamnă aproximativ 7 kilograme pe centimetru pătrat. Pe măsură ce se intră mai adânc sub apă, această presiune creşte progresiv. La adâncimea la care se află epava Titanicului, presiunea este de aproape 2,7 tone pe centimetru pătrat.

Mulţi se întreabă dacă echipajul a ştiut ce se întâmplă. Cu o presiune atât de mare asupra submersibilului, implozia s-ar fi produs într-o fracţiune de milisecundă. O implozie catastrofală se produce la o viteză de peste 2.400 de kilometri pe oră, a declarat pentru CNN Aileen Marty, fost ofiţer de marină şi profesor la Florida International University. Ea spune că întreaga construcţie s-a prăbuşit înainte ca indivizii din interior să realizeze că existră o problemă.

„Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că erau pe cale să moară. În cele din urmă, printre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, dă asigurări specialista.

Întrebat despre şansele de recuperare a membrilor echipajului de pe Titan, Mauger, de la Paza de Coastă americană, a declarat că nu are „un răspuns în acest moment”, dar că vor continua căutările. „Este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării”, a declarat el joi.

Citește și Care au fost ultimele cuvinte ale căpitanului de pe Titanic. Adevărul a ieșit la iveală la mai bine de 100 de ani de la scufundarea celebrului vas

DailyBusiness
VIDEO Primii kilometri ai autostrăzii Moldovei, deschiși! Imagini de pe drumul extraordinar de așteptat
Spynews
Alex Pițurcă, mesaje controversate în miez de noapte. După cine suferă fiul lui Victor Pițurcă
Bzi.ro
Cum arată casa lui Valerie Lungu: Fanii au rămas uimiți când au văzut imaginile postate de influenceriță – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Animalul din România pentru care marocanii nu mai știu ce să facă. Au venit direct în țară ca să cumpere cât mai mult și direct de la fermieri
Capital.ro
Zi de doliu în România. Cel mai mare artist s-a dus în ceruri. Adio, Daniel...
Playtech.ro
Primul mesaj oficial al președintelui american Donald Trump: ”Va fi epocă de...
DailyBusiness
Vești bune pentru părinții români! Guvernul promite sprijin pentru familii până în 2030
Adevarul
Soldații nord-coreeni din Rusia au devenit „dependenți de pornografie”. Ce a dus la acest lucru
wowbiz.ro
Mama Nataliei, fetița moartă în accidentul din Timișoara, distrusă de durere: "Vei trăi mereu în sufletele noastre, înger drag"
Spynews
Giulia Anghelescu își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare emoționantă i-a făcut soțul ei, Vlad Huidu: “Iubirea mea”
Spynews
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Evz.ro
Prințul Harry se afundă de la zi la zi. Acuzații tot mai grave
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Cât va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025: Aproximativ 5 milioane de seniori vor beneficia de o pensie majorată
Cancan.ro
Fosta vedetă din România care a ajuns fără dinți în gură. E la cerșit în Anglia și își reneagă familia
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare cântăreț de muzică populară. Va rămâne în sufletul tuturor
StirileBZI
Se schimbă toate buletinele românilor! Cât mai sunt valabile cărțile de identitate
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
Femeia care a dispărut fără papuci în picioare înainte de Revelion a fost găsită. Veste tristă despre Eva, mămica a doi copii mici
substantial.ro
Tinerii din Baia Mare își depășesc limitele: salturi cu parașuta la peste 3.000 de metri altitudine
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! SONDAJ CURS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Miss Rusia 2015: frumușică, dar… hoțomancă – a fost reținută pentru contrabandă cu bijuterii