Mariana Gal povesteşte cum a fost sunată de către inspectorul de politie judiciara de la Dna Oradea, Ile Marius, pentru a se prezenta la audieri pe 12 ianuarie 2012 in calitate de martor.
„Cand m-am prezentat conform citarii, am ajuns in birou la dl Man, care m-a legitimat si mi-a propus sa fac denunturi impotriva unor persoane cunoscute , dictandu-mi anumite nume si spunandu-mi, dvs, pentru ca sunteti o persoana influenta in Oradea, cunoasteti multe situatii, oameni de afaceri, v-as ruga sa colaborati pentru ca situatia dvs este de asa maniera, ca daca nu colaborati va fi foarte rau de dvs si familia dvs, dupa ce dosarul va ajunge in instanta se va face totul public, veti avea foarte mult de suferit”, a spus Mariana Gal, potrivit România TV.
Soţia fostului procuror Viorel Gavra susţine că în momentul în care a refuzat să scrie denunţul împotriva unor cunoştinţe, magistraţi, oameni de afaceri, a început calvarul.
„A început calvarul vieţii mele, nu am mai fost eu cea care am fost inainte, am fost umilita, tratata ca ultimul om, multi imi spuneau, ti-ai terminat sotul, nu ti-e rusine, familia mea, familia sotului meu, prieteni, cunostinte, mi-a scazut credibilitatea in relatiile cu cei apropiati, fiind unii care nu ma mai cauta nici in ziua de azi crezandu-ma vinovata”.
Mariana Gal îşi aminteşte de momentul în care a fost trimisă în judecată.
„A fost o zi pe care nu as putea sa o descriu in cuvinte. Am cazut in genunchi cand am vazut condamnarea de 3 ani. Sotul meu era fara serviciu, bolnav, aveam un copil clasa a 9-a, aveam o soacra bolnava, a fost oribil, nu mi s-au mai oprit picioarele pana la 4 dimineata cand am fost epuizata total, nu am mai putut sa inghit nimic, sa merg, numai lacrimi, atat am plans , in fiecare zi mergeam in coltul blocului, aruncam doua hartii pe jos sa pot sa ma aplec ca sa pot sa plang”, a povestit soţia fostului procuror.
Parchetul ICCJ a anunţat, în 4 ianuarie, că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre „liniştirea” unor judecători.
Cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiaţi, miercuri, ca martori, la Parchetul General, de Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi, în dosarul deschis după apariţia presupuselor înregistrări de la unitatea de parchet.