Dispariţia flotei româneşti, unul dintre cele mai răsunătoare tunuri postdecembriste, nu şi-a găsit nici acum o rezolvare. „Sunt dovezi foarte clare că în proceduri Băsescu a avut implicare directă foarte mare. Nu poţi să vinzi o navă în afară, acel pavilion trebuia schimbat (…) Totdeauna Traian Băsescu a lucrat cu premeditare în toate lucrurile acestea”, a spus Bivolaru.
La scurt timp după Revoluţie, s-a înfiinţat o societate româno-norvegiană, care să se ocupe de navele flotei României. La scurt timp după, Traian Băsescu s-a numit singur la conducerea firmei. „Au plecat în Oslo la o consfătuire nevinovată, ei n-au avut mandat să facă negocieri nici cu statul norvegian, nici cu firma Klavenes”, a spus fostul deputat.
Au urmat credite de zeci de milioane de dolari făcute de această firmă, pentru care au fost puse gaj navele, care au dispărut una câte una. După ce Băsescu a demisionat din conducerea firmei, 500.000 de dolari dintr-un credit de 4 milioane au dispărut odată cu el.
„În momentul în care s-a venit cu altă navă că suplimentăm creditul cu 4 milioane, care a fost condiţia: ‘nu vă dau banii dacă nu îmi ipotecaţi nave nave, care trebuie să vină cu pavilion liberian’, iar Băsescu se execută”, a spus fostul deputat PSD.
Din cei 4 milioane, 3.250.000 au fost viraţi în contul United Dutch, iar 500.000 au dispărut după ce a demisionat Băsescu. Noul director nu i-a mai găsit.
Traian Băsescu a negat de-a lungul anilor orice implicare în dispariţia flotei, spunând că nu există nici măcar o hârtie semnată de el, prin care să se fi autorizat vânzarea unei nave.