Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a făcut noi dezvăluiri despre scandalul fraudării alegerilor la Primăria Sectorului 1. În cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, a vorbit despre ceea ce consideră ” dovada totală a fraudei”.
„Frauda e foarte clar că a avut loc pentru că imaginile nu le pot contesta în niciun fel nici detractorii lui Clotilde Armand, nici susţinătorii care cărau sacii şi aduceau alţi saci în schimb.
Din punctul meu de vedere, e dovada totală a fraudei. Pe mine uu mă mai interesează foarte tare rezultatele finale, pentru că pe numărătorile paralele, pe ce a plecat din secţie, ştim sigur că Dan Tudorache a câştigat. Şi în numărătoarea noastră şi în acea a PNL.
Mai departe, ce se se află la ora asta în sacii respectivi reprezintă mai puţină importanţă pentru că s-a umblat la ei”, a declarat Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, în direct la România TV.
Avocatul Mihai Drăgan a mai precizat că nu poate prezenta date din dosarul fraudării alegerilor la Primăria Sectorului 1 din cauza condiţiilor puse de Secţia Specială.
„La SIIJ ni s-a condiţionat punerea la dispoziţie a documentelor de o clauză de confidenţialitate, să nu punem la dispoziţia presei sau altor persoane documente din dosar. Procurorul s-a prevalat de acest aspect”, a mai spus apărătorul lui Dan Tudorache.
Conform informaţiilor România TV, Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile cu 1.700 de voturi avans față de Clotilde Armand, dar există încă o problemă majoră în calea stabilirii învingătorului, anume faptul că peste 1.000 de buletine de vot ar fi dispărut fără urmă.
Conform datelor AEP, la alegerile din septembrie 2010 pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.
Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce presa a difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.
Dosarul a fost instrumentat de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru că a fost vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror.
Întrebat de ce Primăria Sectorului 1 nu plăteşte facturile restante către Romprest, aşa cum a dispus instanţa, avocatul Mihai Drăgan a dezvăluit că adevărata miză a edilului Sectorului 1 este schimbarea firmei de salubritate prin instituirea stării de alertă din cauza crizei gunoaielor.
„Doamna Clotilde Armand nu doreşte acest lucru (să plătească facturile). Doreşte schimbarea operatorului de salubritate şi doreşte prin această manevră ca banii pe care dumneai îi are în conturi, pentru că Dan Tudorache a lăsat-o cu 600 de milioane de euro doar pe aspectul salubrităţii la momentul la care a plecat. Cu banii pe care îi are în conturi, doreşte să angajeze în acele 30 de zile un alt operator preferat al domniei sale şi să facă plăţi anticipate către acela. Asta doreşte Clotilde Armand. Altfel, ar plăti facturile frumos, exact cum prevede contractul..
Aceeaşi tactică a adoptat-o cu toţi cei cu care are contracte şi nu îi plăceau dumneaei la momentul în care a preluat mandatul, inclusiv pe partea de juridic, pe partea de consultanţă”, a mai spus Mihai Drăgan, la România TV.