Familia Luizei Melencu, tânăra de 18 ani care a dispărut în luna aprilie și pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o, cere daune morale de 300.000 de euro și a depus la DIICOT o solicitare în acest sens, au declarat pentru HotNews.ro surse din anchetă.
Conform surselor citate, solicitarea a fost depusă la DIICOT în urmă cu aproximativ o săptămână, mama și bunicul Luizei Melencu cerând daune morale de 300.000 de euro.
„Cer despăgubiri morale de 300.000 de euro de la inculpat. Cererea este depusă de aproximativ o săptămână de către mama și bunicul tinerei, care s-au constituit părți civile. Ei au această calitate în dosar, nu pe cea de martor”, au declarat sursele citate.
Luiza Melencu, de 18 ani, a dispărut de acasă în luna aprilie, după ce a fost luată „la ocazie”. Suspectul, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra, în vârstă de 15 ani. În ultimele două zile, anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar acolo au fost găsite fragmente osoase, dinți și cenușă. DIICOT a anunțat marți că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană.
Avocatul Tonel Pop a anunţat miercuri că anchetatorii au găsit un al patrulea telefon, de pe care Gheorghe Dincă a sunat familia Luizei, după dispariţia fetei.
„Informaticienii desfăşoară la faţa locului expertiza informatică. A fost găsit şi se expertizează, respectiv se copiază datele, dintr-un alt telefon ce aparţine lui Dincă. Al patrulea telefon. Este vorba despre un telefon şi o cartelă pe care Dincă le-a folosit în momentul în care a sunat familia Luizei. Organele au reuşit să depisteze acest telefon la o familie. Se descarcă datele şi de pe acest mediu de stocare”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.
Avocatul a mai spus că specialiştii DIICOT vor efectua joi o expertiză în cazul celor trei telefoane, unui laptop şi unui aparat foto, găsite anterior în locuinţa lui Gheorghe Dincă.
„Informaticienii DIICOT procesează datele pentru a putea fi deschise mâine. Există nişte software care le prelucrează pentru a putea fi deschise. S-ar putea ca DIICOT să iasă într-o conferinţă de presă să vă explice din ce categorie sunt acele date. (…) A sosit şi telefonul Alexandrei, care nu a fost expertizat din punct de vedere informatic, ci numai probele biologice. Este în lucru la informaticieni”, a precizat Pop.