În cadrul întâlnirii s-a decis faptul că personalul medical care efectează intervenția trebuie să încerce să scoată atunci când este posibil persoana în cauză din tren pentru a debloca circulația trenurilor. Însă, decizia depinde de cazul medical în cauză.
Citește și: Lucian Bode: Magistrala de metrou M6 ar trebui să fie finalizată până în 2025
”Urmare a evoluției cazurilor de îmbolnăvire cu Covid și a urgențelor medicale, în cadrul acțiunilor comune de cooperare, în data de 14.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai ISUB-IF, ai Poliției Metrou, si ai firmelor împreună cu reprezentanții Metrorex.
În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate s-au concluzionat următoarele:
-personalul medical care efectuează intervenția va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite;
-personalul de pază, împreună cu Poliția Metrou și cu alte forțe de ordine publică, precum și salvatorii Metrorex, vor asigura protecția zonei de intervenție;
-personalul de pază susținut de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în stațiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării” , a transmis printr-un comunicat directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu.