Persoanele care nu respectă regulile sanitare impuse de autorităţi pentru a limita răspîndirea COVID, adică nu respectă distanţarea socială, nu poartă mască sau o poartă necorespunzător, pe nas şi pe gură, riscă să fie amendaţi. Poliţişti în civil vor patrula pe străzi pentru a supraveghea respectarea legilor.
De asemenea, va fi înfiinţată o linie telefonică TelVerde (0800.800.165), la care cetățenii pot reclama nerespectarea măsurilor sanitare. Aici vor putea fi trimise de către cetățeni materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi ori deschiderea de cercetări ale poliției.
Citeşte şi: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţe decide astăzi restricţiile pentru Capitală. Recomandările DSP
„S-a discutat și se va pune în practică. Sunt oameni care nu vor să respecte măsurile, nu este o măsură coercitivă, nu este o măsură care să deranjeze oamenii, este o măsură pentru acei oameni care nu doresc să respecte măsurile”, a spus consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, la Realitatea Plus.
Bucureştiul şi cinci judeţe au atins incidenţa de infectare la care ar trebui impuse restricţii
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni seară, o decizie prin care românii care vin în România din ţări cu risc epidemiologic ridicat vor intra direct în carantină.
Citeşte şi: Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care vin din aceste zone intră în carantină DOCUMENT
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni seară, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), că pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat de infectare cu noul coronavirus decât al ţării noastre se impun o serie de reguli. Astfel, cei care stau trei zile trebuie să prezinte la intrarea în ţară un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore, iar cei care vor să stea pe termen mai lung vor intra în carantină 14 zile.
Citeşte şi: Lista completă a restricţiilor adoptate de autorităţi