„Să găsim această posibilitate ca un om care lucrează în ATI să aibă un salariu care nu va fi acelaşi cu unul care lucrează în policlinică şi atunci nu va mai fi nevoie. Sporurile vor fi prinse în aceste salarii. Ne-a spus doamna ministru că se poate face inclusiv acest lucru, vor intra într-un salariu, nu vor mai fi denumite sporuri. Asta e o variantă de afară. Problema delicată este că domnul Mişa spune că nu cadrează ceea ce dorim noi cu banii pe care îi au, iar neaplicarea acestor treceri ale transferurilor – statul câştigă din ea 23 de miliarde şi atunci îi va fi mai uşor. Oricum pentru legea salarizării nu au bani să o aplice mai ales aşa pentru noi cu sporurile de rigoare pe care nu le-au luat în calcul”, a declarat Leonard Bărăscu, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria pe tema sporurilor.
Întrebat când le-a spus Ionuţ Mişa că Executivul nu va avea bani pentru aplicarea Legii salarizării, în caz că nu vor fi trecute contribuţiile de la angajator la angajat, Bărăscu a precizat că acest lucru s-a întâmplat în urmă cu zece zile.
Liderii Sanitas au discutat, miercuri, la sediul Guvernului, cu o delegaţie formată din vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătăţii Florian Bodog, ministrul Muncii Olguţa Vasilescu şi cel al Finanţelor Ionuţ Mişa, despre nemulţumirile sindicatelor referitoare la legea salarizării.
Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor în sensul eliminării inechităţilor şi rezolvării omisiunilor; un Regulament de sporuri echitabil şi nediscriminator; renunţarea la plasarea contribuţiilor sociale în totalitate din sarcina angajatorului în cea a angajatului; recâştigarea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit Mediafax.
Negocieri au avut loc şi la începutul lunii, însă fără rezultat.