Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Lista blocurilor afectate

Bucureştenii au rămas din nou fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la CET Sud. Cele mai afectate sunt sectoarele 2 şi 3.
Loredana Brumă
31 mart. 2021, 12:28
Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Lista blocurilor afectate
Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Cele mai afectate sunt Sectoarele 2 şi 3

Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti. Sute de apartamente din Capitală au rămas fără apă caldă miercuri dimineață.

Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti

Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba despre o defecţiune în circuitul intern de termoficare de la la CET Sud, iar cele mai multe blocuri afectate se află în Sectoarele 2 şi 3.

„În consecință, această centrală nu mai poate livra momentan apă fierbinte prin sistemul de conducte de termoficare ale Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti!”, a precizat pentru RomâniaTv.net Roxana Toma, reprezentant Termoenergetica.

Noi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti by Loredana Bruma on Scribd

Nicuşor Dan spune că iarna viitoare „va fi mult mai bine” decât iarna aceasta pentru bucureştenii ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare . El susţine că planurile prevăd reabilitarea a 53 de kilometri din reţeaua de termoficare în acest an, urmând ca din 2022 să fie deschise „marile şantiere” pentru reabilitarea acesteia.

”În termoficare, ce faci azi se va simţi peste doi sau trei ani. Din păcate, noi am venit în administraţia asta fără proiecte majore şi fără bani şi fără nimic început. Iarna viitoare nu va fi perfect, dar va fi mult mai bine decât iarna asta.

În 2021 vrem să facem 53 de kilometri. Am deschis deja un şantier pentru 13 kilometri, acesta putem să-l facem cu compania Energetica (…), compania Primăriei,  şi celelalte patru loturi de câte aproximativ  10 kilometri le scoatem în licitaţie, undeva până în mai să atribuim şi, din mai până în toană să se realizeze”, a declarat primarul Capitalei la Prima Tv.

Nicuşor Dan spune că în momentul de faţă există fonduri, iar în 2022 vor fi deschise „marile şantiere” pentru reabilitarea a 200 de kilometri din cei o mie, cât are reţeaua de termoficare.

Întrebat de ce crede că în mandatul  fostului primar Gabriela Firea nu s-au reabilitat mai mulţi kilometri din reţeaua de termoficare a Bucureştiului, primarul general în funcţie a răspuns: ”Pur şi simplu, nu a existat ştiinţa. A fost o administraţie care a venit nepregătită pentru mandatul pe care urma să-l ia. Ca să ajungi să reabilitezi kilometri de conductă trebuie să scrii proiect cu care să iei bani, după aia să scrii proiectul tehnic şi abia după aceea să te duci în şantier. Şi, cumva nu a existat competenţa asta administrativă”.

Citeşte şi Centrală provizorie la CET Titan pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în Bucureşti. Anunţul lui Nicuşor Dan

Nicuşor Dan: În CGMB am aprobat proiectul privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei

„În debutul şedinţei de azi a CGMB, am vorbit despre nevoia solidarităţii bucureştenilor şi românilor în această nouă perioadă complicată a epidemiei. În ultimele zile înregistrăm în mod constant circa 1.000 de cazuri zilnice de COVID-19 în Capitală, deci trebuie în continuare să ne autoprotejăm şi să-i protejăm pe ceilalţi, fiind conştienţi de eforturile foarte mari ale medicilor şi personalului medical pentru a trata şi salva pacienţii.

Nu mai e mult şi greul va trece, fiindcă vaccinarea continuă şi un număr din ce în ce mai mare de bucureşteni şi români capătă imunitate în faţa bolii. Înţeleg în acelaşi timp oboseala oamenilor în faţa măsurilor de restricţie, ca şi nevoia lor de a-şi exprima opiniile, inclusiv cele critice. Important este însă ca toate acţiunile publice să fie legale, non-violente, iar orice manifestare a libertăţii individuale trebuie să respecte şi libertatea celorlalţi. Este foarte grav că în urma protestelor de ieri au existat distrugeri care au afectat inclusiv patrimoniul STB. Lipsa de civilizaţie ne costă pe toţi şi nu aduce nimic bun în calitatea vieţii nimănui. http://www.mediafax.ro/…/patru-statii-stb-au-fost…

În legătură cu proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General, ţin să remarc aprobarea propunerii de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti pentru Voicu Rădescu, creatorul Teatrului Luni de la Green Hours. E o recunoaştere publică a eforturilor făcute timp de aproape 30 de ani de un om care a promovat şi promovează valorile culturale în Bucureşti.

De asemenea, a fost aprobat în CGMB proiectul privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei. Modernizarea reţelei e o operaţiune aflată în derulare, sunt şi vor fi în continuare lucrări pe diferite tronsoane şi e foarte important să le susţinem prin diverse mijloace.

Am aprobat în acelaşi timp o serie de proiecte de hotărâre pentru colaborarea administraţiei locale cu mai multe ONG-uri, în vederea derulării unor activităţi de asistenţă socială şi de protejare a mediului, cu finanţare europeană”, a scris Nicuşor Dan marţi pe Facebook.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Meteorologii Accuweather anunță vremea pentru luna mai. Fenomenul meteo care pune stăpânire pe toată țara în final de lună
Capital.ro
Durere în România în Vinerea Mare! A murit azi un artist uriaș al țării. A făcut nemuritoare emoția umană
Playtech.ro
Amenda pe care o primesc românii care nu pot justifica banii cash. În Europa se dau sancţiuni uriaşe
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Stațiunea din România, unde devii alt om. Natura oferă un spectacol unic
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat interzis în UE. România nu poate refuza. Ajutorul care trebuie să dispară din aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
O studentă la Drept, din Timișoara, a căzut de la etaj după ce s-ar fi certat cu iubitul. Tânăra are 19 ani
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Meteo Paște 2025. ANM anunță cum va fi vremea în fiecare regiune din România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai