Pacienții de la spitalul mobil COVID de la Lețcani sunt nevoiți să suporte niște condiții foarte rele. A început să plouă în spitalul mobil COVID de la Lețcani, iar temperatura în saloane e de 14-17 grade. Mai mult, multe aparate medicale stau nefolosite.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că Spitalul mobil de la Lețcani, din județul Iași, se va redeschide în curând pentru a suplini nevoia de paturi de ATI.
Unitatea spitalicească a fost închisă pe durata iernii din cauza problemelor cu încălzirea.
Jurnalistul Ionel Iloae a fost în vizită la spitalul de la Lețcani și spune că în saloane plouă.
„Cert este că dr. Roșu, directorul de la Infecțioase și cel care are „spitalul” în administrare, i-a explicat lui Costel Alexe că nu există niciun pat operațional și că temperatura în saloane e între 14 și 17 grade Celsius. Ar fi, teoretic, 20 de paturi ATI într-un modul iar alte 20 într-un modul fără sas (acea ușă glisantă care separă zona de acces de salon), dar nici ele nu pot fi folosite după standarde. Ce am mai văzut? Că plouă! Plouă și în spital, nu doar afară. Despre problemele legate de rețeaua electrică și de evacuarea apelor uzate nu pot spune nimic. Cert este că foarte multă aparatură medicală stă nefolosită”, a scris Ionel Iloae pe pagina sa de Facebook și a postat și fotografii pe care le-a făcut astăzi la Lețcani.
Revoltă la Leţcani. Pacienţii cu COVID din spital, scoşi în ger şi puşi în ambulanţe din cauza lipsei de curent
Probleme pe bandă rulantă la Spitalul din Leţcani au fost și în luna ianuarie. Nu mai puţin de 17 pacienţi infectaţi COVID, unii de la Terapie Intensivă, au fost scoşi în ger, urcaţi în ambulanţe şi trimişi la alte spitale.
Gerul din ultima perioadă a provocat pene dese de curent în Spitalul Mobil din Leţcani. În unele zile, temperatura a coborât la 17 grade în saloane, iar medicii au pornit aerotermele, ca soluţie de avarie.
„Problema este legată de furnizarea cu energie electrică care nu ţine de spital, este pur şi simplu o situaţie existentă în locaţia unde a fost amplasat spitalul.”, a spus Alina Popa, director Euronest.
” Spitalul este situat într-o zonă unde există diferenţe în ceea ce priveşte alimentarea cu curentul electric. Mai exact, căderi de tensiune.”, spunea la acea vreme Dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași, potrivit Observator.