Noi proteste anti-restricţii în Bucureşti şi alte zeci de oraşe din ţară! Mii de manifestanţi au ieşit din nou în stradă. Protestatari înarmaţi cu săbii, prinşi de poliţişti

Noi proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi în multe alte oraşe din ţară, pentru a patra zi consecutiv. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi ies din nou în stradă.
Filip Stan
30 mart. 2021, 21:57
Noi proteste anti-restricţii în Bucureşti şi alte zeci de oraşe din ţară! Mii de manifestanţi au ieşit din nou în stradă. Protestatari înarmaţi cu săbii, prinşi de poliţişti
Update

Update.Protestatarii din municipiul Craiova au ars, marți seară, mai multe portrete cu șeful DSU Raed Arafat, pe fondul nemulțumirilor legate de restricțiile impuse la nivel național în contextul pandemiei.

Mai mulți protestatari au scos la imprimantă portrete cu Raed Arafat și le-au dat foc pe stradă. Ei au scandat „Demisia!” și ‘Libertate!’. Marea majoritate a participanților sunt tineri. Peste 300 de persoane care participă la protestele de la Craiova au pornit într-un marș prin centrul vechi al orașului. Cei mai mulți dintre participanți sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane.

La alte manifestații din țară, protestatari și-au dat jos măștile de protecție și le-au ars.

Update. La Oradea s-au strâns aproximativ 700 de protestatari, la Ploiesti în jur de 100, la Botoșani protestul s-a încheiat și au fost vreo 300 de oameni ieșiți în stradă. În jur de 100 de oameni au protestat și la Cluj, Buzău, Târgu Jiu, Pitești.

Update. Momente emoţionante la Oradea! Mai mulţi tineri au cântat imnul naţional al României la vioară.

Update. Manifestantanţi înarmaţi cu săbii au fost prinşi în drum spre protest. Jandarmii din Galaţi au verificat maşinile mai multor protestatari.

Update. Aproximativ 100 de persoane au ieşit pe străzile din Constanţa. Cei mai mulţi protestatari sunt tineri şi strigă „Libertate!”, „Jos masca”.

Update ora 20 Capitală. Protestul din Bucureşti s-a împărţit între M.A.I. şi Piaţa Universităţii

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei cer demisia ministrului de Interne, iar cei rămaşi în Piaţa Universităţii scandează „Arafat, judecat pentru cei legaţi de pat!”. S-a format o colană de manifestanţi care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

Update. Manifestanţii anti-restricţii adunaţi în Piaţa Universităţii au pornit în marş spre Ministerul de Interne şi cer demisia ministrului.

Bucureşti, Galaţi, Cluj, Sibiu, Craiova, Brăila, Ploieşti, Timişoara, Botoşani, Oradea, Târgu-Jiu. Acestea sunt doar câteva dintre oraşele în care se ţin proteste de amploare în această seară.

Un număr-record de jandarmi a fost convocat în Capitală pentru eventuale situaţii neprevăzute.  În momentul de faţă, sunt aproximativ 50 – 60 de protestatari ieşiţi în Piaţa Universităţii, însă oamenii au anunţat pe reţelele sociale că vor veni într-un număr foarte mare.

Şi luni au fost proteste în mai multe oraşe din ţară şi au existat şi incidente.

Au fost violențe la Piața Unirii, unde mai mulți huligani au atacat jandarmii cu pietre. Vitrinele magazinelor au fost sparte , iar jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i potoli.

Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 100-150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau.

Câteva zeci de persoane au fost reținute și identificate de jandarmi.Jandarmii au părut surprinși inițial de atacul acestora, dar s-au organizat rapid și au intervenit în forță folosind gaze lacrimogene reușind să restabilească situația.

Mai multe stații de autobuz au fost vandalizate, inclusiv vitrine ale magazinelor de la Unirii.

Un bărbat care a participat la protestul din Capitală a fost luat pe sus de jandarmi după ce a refuzat să se legitimeze şi să poarte mască. El a fost reținut pentru 24 de ore şi urmează să fie propus pentru arestare. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj şi a fost amendat şi cu 2.500 lei.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Șoferii primesc un mare ajutor. Ce se întâmplă dacă le expiră permisul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!