Noi proteste la Oltchim: 20 de angajaţi au anunţat că au intrat în greva foamei

Aproximativ 200 de angajaţi ai combinatului Oltchim protestează, marţi, în faţa unităţii, iar 20 de salariaţi au anunţat că au declanşat greva foamei, după ce din cauza lipsei de materie primă a fost oprită activitatea în cele trei secţii unde producţia fusese reluată în noiembrie 2012.
Romania TV
12 feb. 2013, 10:51
Noi proteste la Oltchim: 20 de angajaţi au anunţat că au intrat în greva foamei

Protestul are loc în faţa pavilionului administrativ al combinatului Oltchim, unde oamenii scandează „Hoţii”, „Vrem să muncim” şi cer ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a detensiona situaţia.

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Victoria” din SC Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, 20 de angajaţi au intrat în greva foamei, în faţa sediului societăţii fiind montate corturi în care stau greviştii foamei.

„Un număr de 24 de persoane şi-au dat acordul astăzi (marţi – n.r.) ca să intre în greva foamei. 20 au intrat deja în greva foamei, iar ceilalţi patru vor intra probabil de mâine (miercuri- n.r.). Oamenii nu mai cred în promisiuni. Cele trei secţii care reluaseră producţia şi-au întrerupt activitatea din lipsa materiei prime, banii pentru capitalul de lucru nu au venit şi sunt restanţe salariale. Situaţia combinatului este gravă, iar oamenii acuză că au fost minţiţi”, a spus Corneliu Cernev.

Şi săptămâna trecută aproximativ 500 de angajaţi ai Oltchim au protestat în faţa pavilionului administrativ, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe decembrie şi ianuarie, ei cerând conducerii unităţii să le prezinte planul de reorganizare, în condiţiile în care combinatul a intrat în insolvenţă.

Administratorul judiciar Gheorghe Pipera declara atunci că nu există în acest moment pericolul unui faliment, iar sindicatele trebuie să înţeleagă „să fie calme”.

„Noi facem eforturi, am discutat şase ore la Vâlcea cu sindicatele, au înţeles strategia noastră pe termen scurt şi este o surpriză acest protest. Dacă protestele continuă, şansele că Oltchim să se poată salva sunt tot mai reduse. Nu îi ajută cu nimic dacă protestează. Nu se pune în acest moment problema de faliment, iar oamenii trebuie să înţeleagă că discutăm reorganizarea societăţii. Sindicatele trebuie să înţeleagă să fie calme”, afirma Gheorghe Piperea.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!