Un grup condus de Cornel Cernev a decis înfiinţarea unui alt sindicat în cazul în care Mihai Diculoiu liderul sindicatului Liber Oltchim refuză să plece. În timp ce la Râmnicu Vâlcea , protestatarii îi cereau demisia, liderul de sindicat Mihai Diculoiu purta negocieri la Ministerul Economiei pentru realuarea activităţii la Oltchim. El a transmis că nu va renunţa la funcţie.
Aproape 200 de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea au continuat protestele, ei adunându-se, joi dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ al societăţii. Oamenii sunt nemulţumiţi că de două luni nu şi-au mai primit salariile, dar şi din cauză că activitatea combinatului a fost sistată. Pe platforma chimică au protestat joi în jur de 300 de persoane.
Este pentru a doua zi consecutiv când se înregistrează proteste la sediul central al Oltchim. Miercuri, aproximativ 100 de persoane au forţat intrarea în sediu.
Muncitorii care protestează au scandat în cor „jos Diculoiu”, liderul de sindicat al Oltchim.
Protestele continuă pe platforma chimică în ciuda cererii reprezentanţilor Guvernului, care le-a solicitat muncitorilor să rămână calmi, să renunţe la proteste, pentru că vor afecta privatizarea ce va avea loc pe data de 18 septembrie.
Situaţia la Oltchim este critică, producţia este oprită în totalitate, se mai primeşte curent electric doar pentru funcţionarea instalaţiilor strategice şi a iluminatului, iar după 15 septembrie curentul va fi oprit definitiv din cauza unei datorii de 150 de milioane de euro.
Constantin Roibu a anunţat că va rămâne un simplu director în cadrul instituţiei pe care a condus-o timp de 20 de ani.
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu sindicaliştii. El a declarat că unitatea nu se va închide, ci se va privatiza.