Raidurile au fost executate de avioane americane, dar şi de cele ale forţelor aeriene din Iordania, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite. Au fost lovite şapte ţinte în Siria, în timp ce în Irak s-au efectuat trei raiduri la sud-est de oraşul Erbil, a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (Centcom).
În atacul asupra oraşului kurd sirian Ain al-Arab, de unde 160.000 de locuitori au fugit din calea islamiştilor radicali şi s-au refugiat în Turcia, bombardamentul a avut ca rezultat avarierea unei clădiri a jihadiştilor şi a două vehicule militare aparţinând acestora. Tot în Siria au fost avariate un aeroport controlat de islamişti şi una dintre bazele lor de antrenament, a detaliat Centcom.
În Irak principalele obiective distruse în raidurile de sâmbătă au fost patru vehicule militare şi o poziţie de luptă.
Coaliţiei internaţionale s-a alăturat efectiv sâmbătă şi Marea Britanie, două avioane Tornado ale forţelor aeriene britanice echipate cu rachete şi bombe ghidate laser efectuând prima lor misiune în nordul Irakului. Aparatele au revenit în cursul după-amiezii la baza lor din Cipru. Ministerul britanic al Apărării a precizat că avioanele nu au executat niciun atac.
Loviturile aeriene începute în luna august împotriva poziţiilor grupării SI în Irak au fost extinse de marţi şi la zonele din Siria controlate de această grupare. Un responsabil american ce s-a exprimat vineri sub protecţia anonimatului a declarat că în prezent raidurile se desfăşoară ‘aproape continuu’.