Noi restricţii în Vâlcea după numărul mare de infectări COVID-19! Prefectul Sebastian Fârtat: „Sunt măsuri dure, însă necesare”

Autorităţile din judeţul Vâlcea au dispus, pe plan local, măsuri restrictive privind funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor din spaţii interioare în 19 localităţi ale judeţului, după creşterea semnificativă a numărului infectărilor cu SARS-CoV-2.
Romania TV
01 oct. 2020, 14:49
Noi restricţii în Vâlcea după numărul mare de infectări COVID-19! Prefectul Sebastian Fârtat:

Localurile vor putea funcţiona la doar o treime din capacitate, au fost interzise evenimentele publice şi private, dar şi parastasele în spaţii închise.

„Sunt măsuri dure care, într-adevăr, afectează o parte dintre agenţii economici din judeţ, însă necesare pentru a nu ajunge într-o situaţie şi mai gravă. Mai bine să mă judece un om sănătos, decât să mă pomenească un om bolnav!”, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Citeşte şi: Pandemie coronavirus: Noi restricţii în Marea Britanie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a votat o hotărâre care prevede reducerea la o treime din capacitate a activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor în 19 localităţi din judeţ unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depăşit 1,5 la 1.000 de locuitori. Decizia a intrat în vigoare joi, 1 octombrie, şi este valabilă 14 zile.

Localităţile unde se aplică aceste restricţii sunt: Băbeni (unde rata de infectare este de 8,49), Drăgoeşti (4,66 rată de infectare), Pietrari (4,07 bolnavi la mia de locuitori), Stoeneşti (2,97 rată de infectare), Galicea (2,97), Vlădeşti (2,70), Călimăneşti (2,62), Buneşti (2,54), Milcoiu (2,42) Râmnicu Vâlcea (2,36), Berislăveşti (2,19), Runcu (2,15), Voineasa (1,99), Păuşeşti Măglaşi (1,99), Bujoreni (1,97), Costeşti (1,95), Goleşti (1,92), Ocnele Mari (1,74) şi Olanu (1,72).

Citeşte şi: Bucureştiul înregistrează peste 300 de cazuri de COVID-19 la 1 octombrie. Alte 4 judeţe au peste 100 de îmbolnăviri

„Măsura se va aplica pe o perioadă de două săptămâni, între 1 şi 14 octombrie 2020, în acelaşi interval de timp, în aceste localităţi, urmând să fie suspendate atât activitaţile cu publicul ale operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc şi ale cinematografelor, cât evenimentele publice, respectiv spectacole, concerte, diverse evenimente culturale, târguri săptămânale, târguri de produse tradiţionale, bâlciuri, talciocuri sau pieţe volante. De asemenea, în această perioadă este interzis să se organizeze evenimente private (nunţi, botezuri, zile onomastice) şi rânduieli bisericeşti (pomeni, parastase) în localurile publice aflate în spaţii închise, iar purtarea măştii de protecţie pentru persoanele adulte şi copiii de peste 5 ani este obligatorie şi în spaţiile deschise dacă se află în grupuri mai mari de două persoane ce nu fac parte din aceeaşi familie”, a transmis Prefectura Vâlcea.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Rata incidenţei cumulate de transmitere a coronavirusului în Bucureşti este sub 1,5

După 15 octombrie, măsurile restrictive vor fi actualizate săptămânal, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, analizată pe o perioadă de 14 zile.

„Judeţul Vâlcea este în momentul de faţă pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte creşterea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare în ultimele săptămâni, situaţie care a impus luarea unor măsuri pentru combaterea raspândirii infectărilor. Sunt măsuri dure care, într-adevăr, afectează o parte dintre agenţii economici din judeţ, însă necesare pentru a nu ajunge într-o situaţie şi mai gravă. Consider că situaţia impune responsabilitate din partea tuturor şi că toţi trebuie să depunem eforturi pentru a depăşi această perioadă. Mai bine să mă judece un om sănătos, decât să mă pomenească un om bolnav!”, a explicat motivul pentru care susţine restricţiile Sebastian Fârtat, care a avut COVID-19. 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'