Noi restricţii pentru turiştii care merg în Grecia, după creşterea numărului de infectări

Autorităţile elene iau în calcul introducerea de noi restricţii pentru turiştii veniţi din alte ţări, în contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus continuă să crească. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a convocat miercuri, 15 iulie, o şedinţă a membrilor Guvernului cu experţi în sănătate, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 16:33
Noi restricţii pentru turiştii care merg în Grecia, după creşterea numărului de infectări

Specialiştii eleni din sănătate atrag atenţia că „lucrurile se înrăutăţesc„, iar situaţia este asemănătoare celei din martie. Aceştia sunt de părere că această creştere masivă a numărului de persoane infectate este datorată, în principal, turismului. 

O problemă o reprezintă grecii care trec graniţa în Macedonia de Nord şi Bulgaria pentru a face cumpărături mai ieftine.

Guvernul trebuie să limiteze sau să interzică asemenea călătorii”, a subliniat Marios Lazanas, membru al Comisiei Sănătăţii de la Ministerul Sănătăţii. Oficialul a insistat asupra impunerii unor măsuri restrictive în ce-i priveşte pe muncitorii sezonieri din Albania care vin în Grecia să culeagă fructe.

Citeşte şi Firea anunţă că românii care pleacă în vacanţă în Grecia vor fi testaţi gratuit pentru COVID de Primărie. Când încep înscrierile

Autorităţile elene au anunţat marţi, 14 iulie, 58 de contaminări cu noul coronavirus – între care 34 de turişti – şi creşterea numărului de pacienţi internaţi la terapie intensivă -13.

Ştim cu toţii, cercetători şi experţi – că deschiderea frontierelor conduce în parte la o creştere a numărului de cazuri. Pe de altă parte, oricine înţelege sănătatea publică, protocoalele medicale şi respectă în primul rând viaţa, economia şi turismul trebuie de asemenea să supravieţuiască”, a declarat ministrul Sănătăţii Vassilis Kikilias la postul Ant1 TV .

Miercuri, 15 iulie, au ajuns primele zboruri directe din Marea Britanie pe Insulele Zakynthos şi Rodos. Potrivit presei locale, nu toate persoanele de la bord au fost testate de covid-19. În total, 50 de zboruri erau prevăzute să sosească din Marea Britanie miercuri şi joi.

Epidemiologii greci recomandă impunerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport, plasarea în carantină a zonelor în care apar focare de covid-19 şi restricţionaea unor evenimente sociale precum căsătoriile şi botezurile. Totodată, autorităţile elene au interzis festivităţi locale şi încearcă să controleze aglomeraţia la baruri situate pe plaje.