„Noi Suntem Statul”, adevărul despre Statul Paralel al Binomului Coldea-Kovesi. O carte recomandată de Mirel Curea

O carte fundamentală pentru înțelegerea sistemului paralel de putere. Prezentată de jurnalistul Mirel Curea într-un mod excepțional.
Filip Stan
06 mart. 2024, 09:59
„Noi Suntem Statul”, adevărul despre Statul Paralel al Binomului Coldea-Kovesi. O carte recomandată de Mirel Curea

Percepția multor oameni despre sistemul de putere din România s-a schimbat de-a lungul anilor. Utilizând surse diverse, Simona Ionescu, Mirel Curea, Dan Andronic, Ion Cristoiu, au fost coautorii unei serii de articole care au captivat atenția publicului. Dezvăluiri care au marcat un moment crucial în dezvăluirea mecanismelor Statului Paralel din România. Prin peste 40 de episoade, acum consolidate într-o lucrare editorială, Evenimentul Zilei a deschis o fereastră către o realitate tulburătoare, unde puterea se exercita din umbră, departe de principiile democratice. „Motivat de o experiență personală dură, încă din 2015, Dan Andronic, cel care a inițiat acest serial a ales să împărtășească cunoștințele sale interioare, devenind astfel un „insider” care a oferit o perspectivă rară și necontestată asupra acestui sistem ocult”, scria Mirel Curea.

Acesta mai preciza: „Dan Andronic a avut curajul de a vorbi despre complicitatea și participarea la consolidarea unei structuri de putere care opera în afara cadrului legal, influențând decisiv cursul evenimentelor politice și sociale din țară”. Fără a fi provocat de vreo tentativă de contrazicere, dezvăluirile sale au fost validate și confirmate de surse credibile, care au cunoscut din interior mecanismele Statului Paralel.

Cartea „Noi Suntem Statul” nu este doar o colecție de articole, ci un document al unui moment istoric, în care figuri marcante ale vieții publice au fost implicate într-o rețea de putere autoritară. Sub comanda Laurei Codruța Kovesi, DNA-ul a devenit instrumentul prin care această putere era impusă, folosindu-se de cătușe și mandate de arestare pentru a intimida și a supune orice formă de opoziție sau scepticism.

Noi Suntem Statul, o campanie de presă fără precedent
Arestările spectaculoase, adesea fără un fundament solid, serveau ca avertismente pentru oricine îndrăznea să se opună sau să nu afișeze loialitate totală.

Mirel Curea, jurnalist EVZ, scria în iulie 2023:

„Ei bine, o parte a acestor figuri devoalate în serialul „Noi suntem statul!”, vor să vină iarăși la butoane, la robinetele cu bani, la pârghiile puterii discreționare. Nu realizează faptul că realitățile anului 2024 vor fi cu totul altele, dar asta mă interesează mai puțin, pentru că este absurd să aștepți de la cineva mai mult decât poate, mai mult decât știe, mai mult decât are în reflex. Având intenția de a accede din nou la putere, adică la bani și la o relativă siguranță a impunității, dezvăluirile din serial îi scot din minți.

Pe cine? Pe cei mai mulți dintre pretendenți, aceia care cred că Gruparea „Păcuraru-Gușă” le poate asigura un viitor, întrucât în carte apar prezentați în fundul gol, așa cum se înfățișau ei în fața generalului Coldea. Bineînțeles, că au tot interesul ca spusele din serialul „Noi suntem statul!” să fie discreditate.

Adică, nu Dan Andronic a fost un factor determinant în demascarea mecanismului diabolic pus la cale de fostul șef operativ al SRI, ci i-a făcut jocurile. Altfel spus, pe această abordare patologică, Dan Andronic i-a făcut pulbere, piesă cu piesă, combinația infracțională, fiind înțeles cu el să-l facă pulbere. Să recunoaștem, trebuie consumată mult alcool, ca să crezi că o asemenea ipoteză poate fi demnă de a fi luată în seamă. Pe de altă parte, cei care speră în revenirea la putere pe Schema „Păcuraru-Gușă” scapă din vedere că implicit acceptă să intre într-o combinație eminamente putinistă. Dar iarăși, nu asta mă preocupă, cu cine se însoțesc la trecutul punții către visul unor noi privilegii.

De data asta, diferit față de ceea ce apare în carte, stindardul lor nu mai este al SRI-ului lui Coldea, ci cel al Rusiei lui Putin.”.

Aceste dezvăluiri nu doar că au zguduit temeliile Statului Paralel, dar au și luminat opinia publică asupra pericolului pe care această structură îl reprezenta pentru democrație și statul de drept. Demersul lui Dan Andronic de a aduce adevărul la lumină, în ciuda riscurilor personale, subliniază importanța transparenței și a luptei împotriva corupției și abuzului de putere.

Astfel, lucrarea sa devine un punct de referință pentru înțelegerea profunzimilor și complicităților care au permis Statului Paralel să prospere. Este un apel la vigilență și la angajamentul civic de a proteja valorile democratice și de a asigura că puterea este exercitată în interesul public, transparent și responsabil.

Pentru cei care vor să înțeleagă cum a funcționat Statul Paralel le reomandăm această carte: NOI SUNTEM STATUL. Poate fi comandată aici.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!