„La 12 iulie, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmațiilor doamnei Ana Maria Pătru, publicate în mass-media, în care se relatează aspecte ce țin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA — Structura Teritorială Ploiești. Inspectorii judiciari desemnați în cauză urmează să efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurori de la DNA — ST Ploiești”, se arată într-un răspuns al Inspecției Judiciare, la solicitarea AGERPRES.
În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA, sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul, pentru a asigura derularea în bune condiții a unor contracte pe care firma le avea cu AEP.
Ulterior, la începutul lunii iulie 2017, Ana Maria Pătru a declarat, într-un interviu, că, în timpul anchetei, procurorii de la DNA Ploiești i-ar fi cerut să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, iar anchetatorii s-au interesat și de persoana fostului premier Victor Ponta.
„Prietena mea, denunțătoarea Irina Socol (fondatoarea companiei Siveco — n.r.), și avocatul Ovidiu Bulai, care mi-a fost impus, fiind determinată să renunț la avocații pe care-i aveam angajați, plătit de ea, mi-au solicitat să fac denunțuri împotriva mai multor oameni politici, aceasta fiind condiția pentru a-mi revedea copilul. (…) Avocatul Ovidiu Bulai, plătit de Irina Socol, mi-a spus în clar că arestarea mea se dovedește o lovitură la adresa PSD, deși eu niciodată nu am făcut parte din acest partid și nu am făcut vreodată jocurile vreunui partid. Avocatul mi-a cerut să-i denunț pe Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, pe acesta din urma văzându-l doar de două ori în viața mea. Am fost întrebată și de Victor Ponta, dar și ei știau că nu sunt apropiată în vreun fel de fostul prim-ministru. (…) Prietena mea, denunțătoarea Socol, a fost invitată, pe perioada cât am fost arestată preventiv, de câteva ori la DNA Ploiești pentru a se întâlni și discuta cu mine. Eu eram scoasă din arest și dusă la aceste discuții, la care participau: avocatul pe care am fost determinată să-l angajez, uneori, avocata ei și polițiștii DNA, întotdeauna, precum și procurorul care se ocupa de instrumentarea cazului, acesta supervizând discuțiile”, spunea Ana Maria Pătru în interviu.