Banat: În primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi sensibil, iar mediile temperaturilor maxime diurne vor creşte de la 6…7 grade până spre 19 grade pe data de 2 noiembrie, după care, până pe 5 noiembrie regimul termic se va menţine relativ constant.
În intervalul 5 – 9 noiembrie va avea loc o scădere treptată a temperaturilor care se vor apropia de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, pentru ca ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, să crească uşor.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi precipitaţii la nivel local, exceptând zilele de 30 şi 31 octombrie, precum şi 3 noiembrie, când probabilitatea de ploaie scade semnificativ.
În Crişana, temperatura aerului va creşte de la o zi la alta în prima parte a intervalului de prognoză, pentru ca între 2 şi 5 noiembrie să se menţină la valori mai ridicate comparativ cu normele climatologice ale perioadei, atingând, în medie, maxime diurne de aproximativ 16…17 grade şi minime nocturne de circa 7…8 grade. Apoi va avea loc un proces de răcire treptată, care va aduce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale în jurul datei de 9 noiembrie, după care temperaturile vor începe din nou să crească.
Vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar ploile vor fi, în general, slabe cantitativ şi se vor semnala local.
Transilvania: În intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie vremea se va încălzi de la o zi la alta, ulterior menţinându-se caldă până pe 5 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime situate în jurul valorii de 15 grade.
În intervalul 5 – 9 noiembrie un nou proces de răcire va determina valori termice comparabile cu mediile multianuale ale perioadei respective, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, din nou.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare pe 1-2 noiembrie şi din nou după 5 noiembrie, dar cantităţile de apă nu vor fi însemnate.
În Maramureş, valorile termice vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel că în jurul datei de 2 noiembrie mediile maximelor vor atinge 16 grade, iar minimele nu vor coborî, în medie, sub 7…8 grade. Între 5 şi 9 noiembrie vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de cele normale climatologic, pentru ca în ultimele zile ale prognozei să crească din nou.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii temporare şi doar pe 31 octombrie şi 3 noiembrie probabilitatea de ploaie va fi redusă.
În Moldova, mediile termice vor marca o creştere semnificativă până pe 2 noiembrie, când vremea va deveni caldă. Regimul termic diurn se va menţine relativ ridicat până pe 5 noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de aproximativ 17…18 grade.
Ulterior va avea loc un proces de răcire, iar în intervalul 8 – 12 noiembrie temperaturile se vor menţine apropiate de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, cu maxime de 10….11 grade şi minime de 2…4 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare pe 30 octombrie, 1 noiembrie şi, din nou, după 5 noiembrie.
În regiunea Dobrogea, temperaturile vor creşte constant în primele zile ale intervalului, iar vremea va deveni caldă pentru început de noiembrie, în intervalul 1 -6 noiembrie. După această dată, un nou proces de răcire uşoară, de la o zi la alta, va determina revenirea temperaturilor medii la valori apropiate de cele normale pentru sfârşitul primei decade a lunii noiembrie, iar în ultimele două zile ale perioadei de prognoză temperatura va începe să crească din nou.
Vor fi ploi pe 30 octombrie şi pe 1 şi 2 noiembrie, când se pot consemna şi cantităţi de apă mai importante. Ulterior, probablilitatea de precipitaţii va creşte abia după 5 noiembrie, dar ploile vor fi puţine şi slabe cantitativ.
Muntenia: Temperatura aerului va creşte treptat până pe 2 noiembrie, când vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 19…20 de grade şi minime de aproximativ 10 grade. O nouă răcire se va produce în intervalul 6 – 10 noiembrie, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii noiembrie, pentru ca ultimele două zile ale perioadei de prognoză să marcheze începutul unui nou proces de încălzire uşoară.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mai importante cantitativ şi pe arii extinse va fi semnificativă pe 1 noiembrie. Ulterior, vor mai fi ploi după data de 5 noiembrie, dar pe arii mai restrânse.
Oltenia: În primele zile ale intervalului de prognoză temperatura aerului va creşte, vremea devenind caldă între 2 şi 5 noiembrie, când maximele diurne vor atinge, în medie, 19 grade. Între 6 şi 10 noiembrie va avea loc un proces de răcire, iar temperatura aerului va ajunge la valori comparabile cu normele climatologice ale perioadei, cu maxime de aproximativ 10 grade şi minime de 3 grade.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor pe arii mai extinse va fi mare pe 1 noiembrie, când cantităţile de apă pot fi mai însemnate, iar apoi va creşte din nou abia după 5 noiembrie.
La munte în primele zile vremea se va încălzi treptat, iar mediile maximelor diurne vor creşte de la -2 grade pe 30 octombrie până la 9…10 grade în intervalul 2 – 5 noiembrie. Din 6 noiembrie temperaturile vor scădea treptat, apropiindu-se de mediile multianuale în jurul datei de 10 noiembrie, după care regimul termic va avea o tendinţă de uşoară creştere.
În intervalul de prognoză vor predomina ploile, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 1 noiembrie şi în perioada 5 – 12 noiembrie.