Noii manageri privaţi vor fi instalaţi până la finalul lunii martie 2012

Noii manageri privaţi vor fi instalaţi la companiile Oltchim SA, Electrica Furnizare SA, CN Romarm şi CN Hidroelectrica, până la finalul lunii martie 2012, contractele cu companiile internaţionale de recrutare urmând să fie semnate până la 15 februarie 2012, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Romania TV
01 feb. 2012, 20:32
Noii manageri privaţi vor fi instalaţi până la finalul lunii martie 2012

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit, miercuri, cu delegaţia formată din reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, condusă de Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România.

În cadrul discuţiilor au fost abordate stadiul îndeplinirii măsurilor convenite în Scrisoarea de Intenţie şi Memorandumul de Înţelegere semnate la ultima întâlnire, stadiul implementării managementului profesionist în companiile de stat, planurile de privatizare, restructurare, sau lichidare a companiilor de stat aflate în portofoliul MECMA.

Pentru cele opt companii monitorizate în 2011, respectiv Termoelectrica, ELCEN, Compania Naţională a Huilei, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Oltchim, Complexul Energetic Turceni, Electrica Furnizare Transilvania Nord şi Electrica Serv, în urma analizei datelor economice preliminate pe întregul an s-a constatat că, faţă de ţintele stabilite, nivelul arieratelor a scăzut de la 10.017 milioane lei la 8.481 milioane lei.

Chiar dacă ţintele operaţionale de pierderi au fost depăşite cu 7%, reprezentanţii FMI au considerat obiectivul îndeplinit, întrucât procedurile privind ajutorul de stat pentru Oltchim vor fi finalizate după vizita FMI, iar Electrica Serv a înregistrat pierderi înainte de reorganizarea prin divizare.

Patru dintre cele opt companii monitorizate, ELCEN, Complexul Energetic Turceni, SNLO si Electrica Furnizare, au realizat profit la finalul anului 2011.

Discuţiile au vizat şi apariţia OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, în baza căreia ministrul Ion Ariton a emis ordinul de aprobare listei companiilor care vor avea management profesionist în cel mai scurt timp. Este vorba de Romgaz SA, Transgaz SA, Transelectrica SA, Elcen SA, Complexul energetic Turceni, Complexul energetic Craiova şi Nuclearelectrica SA. Aceste societăţi au fost selectate pe baza cifrei de afaceri pe 2010 (peste 1.000.000.000 lei) şi a numărului de angajaţi (peste 100), criterii prevăzute de OUG 109.

În ceea ce priveşte contractele de energie ale Hidroelectrica, potrivit sursei citate, cele încheiate în afara burselor de specialitate vor fi monitorizate în continuare. ‘Au fost apreciate eforturile depuse de la nivelul ministerului şi al companiei, care au avut ca rezultat primele rezilieri. Delegaţia FMI a cerut intensificarea eforturilor pentru identificarea unor soluţii pentru rezilierea în cel mai scurt timp a acestor contracte’, este menţionat în comunicat.

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul spectaculos din România care a fost reabilitat recent. Trece prin inima munților
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...