Noii parlamentari de Bucureşti şi-au ridicat certificatele de senatori şi deputaţi

Noii parlamentari de București și-au ridicat, vineri, de la Biroul Electoral Municipal (BEM), certificatele de senatori și deputați.
Filip Stan
16 dec. 2016, 17:34
Noii parlamentari de Bucureşti şi-au ridicat certificatele de senatori şi deputaţi

Primul care și-a luat certificatul de la BEM a fost liberalul Leon Dănăilă, care va ocupa un fotoliu de senator, scrie Agerpres.

Printre cei care au absentat de la ridicarea certificatelor de parlamentari s-au numărat copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și președintele PMP, Traian Băsescu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a explicat că Tăriceanu a mandatat o altă persoană să-i ia certificatul. „Dl Tăriceanu probabil că are altă activitate. A mandatat pe altcineva să-i ia mandatul. (…) Cu siguranță nu este într-o întâlnire cu PNL”, a declarat Constantin.

El a mai arătat că ALDE are parlamentari de calitate în București. „Cred că avem oameni de calitate și împreună avem o mare responsabilitate acum dincolo de Parlament, de activitatea de București, o mare responsabilitate și pentru București. Vom încerca să ne ținem de toate promisiunile pe care le-am făcut”, a spus liderul ALDE.

La rândul său, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a precizat că Traian Băsescu a avut o altă activitate și nu a putut fi prezent la BEM pentru preluarea mandatului.

Președintele USR, Nicușor Dan, și-a exprimat speranța că parlamentarii partidului se vor ridica la așteptările celor care i-au votat.

„Vrem să mulțumim încă o dată oamenilor care au făcut posibil ca USR să intre în Parlament. Sunt mii de oameni care ne-au donat bani, care au strâns voluntar semnături pentru noi, sunt mii de membri și simpatizanți care au făcut campanie electorală. Mandatele noastre sunt, de fapt, mandatele lor și în cei patru ani o să avem asta în minte, toți oamenii care au contribuit într-un fel la faptul că noi am intrat în Parlament. Faptul că un partid care e format din oameni care nu au mai făcut politică și care-și lasă carierele ca să intre în politică reprezintă un lucru foarte important pentru democrația din România și vom fi la înălțimea așteptărilor pe care oamenii le au față de noi „, a declarat Nicușor Dan, la BEM, după preluarea alături de colegii săi din USR a mandatelor de senatori și deputați obținute în urma alegerilor parlamentare.

Potrivit datelor publicate de BEC, în București au fost aleși, în urma alegerilor de duminică, 29 de deputați și 13 senatori.

Cei care nu și-au ridicat vineri certificatul de aleși în Camera Deputaților sau în Senat de la BEM o pot face ulterior.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?