Propunerea se regăsește de puțin timp înregistrată pentru dezbatere la Senat, dar mai are un drum lung până să devină lege, scrie Avocatnet.ro.
Ideea ar fi ca niciun tarif stabilit la nivel local să nu depășească:
Ce mai prevede propunerea este ca, la momentul ridicării, să se comunice deținătorului mașinii ce tarife ar avea de plătit pentru recuperare. Nu scrie însă și cum ar trebui să se facă acest lucru.
Iar pentru a forța autoritățile să respecte aceste tarife maxime stabilite prin lege, parlamentarii care au venit cu acest document propun o serie de amenzi (aplicabile, având în vedere că ceea ce se modifică e Codul rutier, de către poliția rutieră): o sancțiune între 21 și 100 de puncte-amendă (140 de lei punctul) pentru nerespectarea tarifelor și o alta, la fel, pentru neanunțarea proprietarului, la momentul ridicării, cu privire la costuri.
Din când în când, aceste tarife maxime vor putea fi indexate de către Guvern.
Cât despre București, ridicarea mașinilor în baza unei decizii luate la nivelul consiliului general al Bucureștiului se face de un an încoace (dar se aplica și până atunci în unele sectoare) – se impunea în august 2019 o taxă de 200 de lei pentru simpla ridicare, una de 150 de lei pentru transport și una de 150 de lei/zi de depozitare.