Elevii încadraţi în grupe de risc şi care au afecţiuni cronice, suferă de boli respiratorii, cardiovasculare, obezitate severă sau diabet vor putea învăța hibrid până la finalul semestrului doi.
„Ministerul Educației a emis astăzi un ordin prin care până la finele semestrului doi, atât timp cat transmisia comunitare se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip unu, afecțiuni cronice, vor putea beneficia de învățământ hibrid până la finele semestrului doi.
Acest lucru se va putea face cu certificate medicale, la solicitarea părintelui, și cu aprobarea Consiliului de Administrație al unităţii de învăţământ”, a anunţat ministrul Educaţei, Sorin Cîmpeanu.
Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Începând cu data de 28 martie se va da startul înscrierilor la clasa pregătitoare
„La nivelul fiecărui județ va fi constituită o comisie care va avea în sarcină coordonarea activității de primire a elevilor ucraineni și de repartizare a lor în școli. Există o problemă, pentru că în România avem doar 45 de școli gimnaziale și 10 licee în care se predă limba ucraineană sau în limba ucraineană. Anticipăm că solicitările vor fi mult mai multe. Aceste 55 de școli funcționează doar în opt județe, este vorba despre Suceava, Satu Mare, Botoșani, Tulcea, Arad, Timiș, Caraș-Severin. Va trebui să organizăm pregătirea și primirea acestor elevi și în școli în care nu există predare în limba ucraineană”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.
Ce se întâmplă cu cadrele didactice care suferă de boli cronice
„Am mai primit o întrebare pentru cadrele didactice cu vulnerabilitati. Aici e o problemă care tine de medicina muncii. Ne ducem spre Ministerul Sănătăţii şi către cel al Muncii. Ministerul Educaţiei a reglementat tot ce stătea în aria de competență, respectiv pentru elevi. Pentru colegii cadre didactice cu vulnerabilitati nu sta în puterea noastra să reglementăm asta, ţine de medicina muncii care te declara apt pentru munca”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Citeşte şi: Şcoli închise şi după încetarea stării de alertă. Anunţ oficial de la ministerul Educaţiei
Decizia ministrului Sorin Cîmpeanu vine după ce România a renunţat la prelungirea stării de alertă. Ministerul Educației a transmis într-o adresă către inspectoratele școlare că începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări COVID sau de gradul de ocupare al paturilor în spitalele covid.
Ordin pentru modificarea si completarea ROFUIP, aprobat prin OMEC 5447_2020