„Din punctul meu de vedere, dacă decizia Curţii Constituţionale a fost în acest sens, ea trebuie respectată. Sigur, dezbaterile de la Bruxelles, care sunt foarte importante, pentru că analizează o propunere a preşedintelui Van Rompuy, care e menită să deblocheze criza europeană, mai ales în componenta ei financiară, sunt de resortul Guvernului. Eu m-aş fi aşteptat într-o funcţionare normală a instituţiilor ca preşedintele să ceară un punct de vedere Parlamentului, Guvernului, pentru a merge la Bruxelles cu o viziune care să reflecte voinţa poporului român, prin organele lui reprezentative şi mă refer întâi la Parlament”, a spus Nicolai, citată de RFI.
Ea precizează că „în orice democraţie să ai o cât mai mare susţinere pentru măsurile pe care le iei”.
„Cu siguranţă că aşa ar fi trebuit făcut, pentru că orice decizie am lua noi, cei care le suportă sunt cetăţenii României. Cred că merită în orice democraţie să ai o cât mai mare susţinere pentru măsurile pe care le iei şi asta nu vine decât din informarea şi consultarea populaţiei”, apreciază vicepreşedintele PNL.
Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea de toamnă a Consiliului European, informează Administraţia Prezidenţială.
Potrivit programului preşedintelui Traian Băsescu comunicat de Administraţia Prezidenţială, şeful statului va sosi joi seară, în jurul orei 19.00, ora României, la sediul Consiliului European de la Bruxelles, pentru prima sesiune de lucru a reuniunii.
Reuniunea de toamnă a Consiliului se concentrează pe unele subiecte economice, precum şi pe relaţiile externe, urmând a fi discutată relaţia UE cu China şi emise concluzii cu privire la Siria şi Iran.
Liderii statelor membre vor evalua joi seară progresul înregistrat în implementarea deciziilor Consiliului European din iunie 2012 privind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă şi vor pregăti deciziile Consiliului din decembrie privind Consolidarea Uniunii Economice şi Monetare.