NOROCUL şi-l face omul cu mâna lui. Ce trebuie să faci ca să OBŢII tot ce-ţi doreşti

Norocul nu pică întotdeauna din cer, ci poate fi atras dacă ştii cum să te concentrezi pe ceea ce trebuie. Norocul nu este un plan, dar poţi să îţi "planifici" să ai mai mult noroc în tot ce faci.
Sânziana Stancu
17 aug. 2014, 08:45
NOROCUL şi-l face omul cu mâna lui. Ce trebuie să faci ca să OBŢII tot ce-ţi doreşti

În caz că nu ţi-a picat până acum nicio pleaşcă, poţi încerca să atragi norocul de partea ta prin câteva metode simple, pe care le-au încercat şi alţii. Iată câteva dintre acestea:

Uită de superstiţii

O mare parte din ceea ce credem că se datorează norocului este, după o analiză mai atentă, o sumă de acţiuni pe care noi înşişi le iniţiem şi pe care le urmărim cu atenţie, ca pe un scop bine precizat. Chiar dacă la un moment dat nu am avut experienţa sau mijloacele necesare pentru atingerea scopului respectiv, dar la care nu am renunţat încă, subconştientul ne poate „livra” de multe ori oportunităţi pentru a ne realiza scopul.

Citeşte şi Trucuri simple pentru a avea succes în carieră

Ia iniţiativă, fă planuri

Norocul îi favorizează pe oamenii îndrăzneţi. Dacă nu ai curajul să iei iniţiativa, dacă nu îndrăzneşti să faci planuri, atunci poţi fi sigur că pierzi sută la sută oportunităţile care ar fi putut să ţi se ofere.

Din mai multe idei pe care încerci să le promovezi, trebuie să reuşeşti măcar cu una, dacă ai curajul să mergi până la capăt.

Concentrează-te doar pe câteva idei

Probabil că ai o „inflaţie de idei”. Selectează-le pe cele într-adevăr foarte bune şi potrivite mijloacelor tale de a le putea aplica. După ce ai ales, asigură-te că ai cunoştinţele şi mijloacele necesare pentru a le pune în practică. Procedând astfel, vei reuşi să te concentrezi asupra scopului principal, ceea ce îţi va susţine eforturile pentru îndeplinirea obiectivului. ASTFEL vei avea cele mai mari şanse de succes.

Perfecţionează-te!

Sunt destui cei care trec pe lângă oportunităţi fără să-şi dea măcar seama de acest lucru. Nu pica în această capcană considerând că nu eşti suficient de pregătit pentru a deveni „cel mai bun” sau pentru a întreprinde ceva nou. Cântăreşte-ţi foarte bine  talentele şi aptitudinile, pentru că s-ar putea să descoperi că deţii în stare latentă unele la care nici nu te-ai fi gândit, spunându-ţi mereu până acum „nu, asta nu este pentru mine, nu o să mă pricep niciodată la aşa ceva!”… Desigur, nu ai putea, de pildă, să devii din profesor de şcoală astronaut… Dar ai putea să te perfecţionezi într-o nouă activitate sau ramură pentru care ai avea aptitudini nepuse la încercare.

Citeşte şi 9 obiceiuri la care ar trebui să renunţi dacă vrei să ai succes în carieră

Iar dacă deja lucrezi la un proiect sau într-un anumit domeniu la care te pricepi, chiar dacă eşti deja profesionist, nu înceta să îţi perfecţionezi activitatea. Astfel vei fi cu un pas înaintea celorlalţi, fiind pregătit deja pentru noi oportunităţi.

Socializează. Fă noi cunoştinţe, dar nu-ţi uita nici vechii prieteni

Nu te claustra. Ieşi în lume, fă-ţi noi cunoştinţe. Societatea îţi oferă cele mai multe oportunităţi, aşa că, oricât de ocupat sau de obosit eşti, rezervă-ţi un pic de timp şi pentru socializare. Cea mai bună comunicare este cea faţă-n faţă, într-un climat relaxat, plăcut. Dar şi socializarea virtuală te ajută, mai ales când ai prieteni în depărtări. Socializarea poate fi o sursă bună de noi idei şi noi legături şi, nu în ultimul rând, poate să îţi ofere informaţii preţioase pentru obiectivele pe care vrei să le atingi.

Nu îţi neglija nici vechile cunoştinţe. Cele mai puternice relaţii de prietenie sunt cele care rezistă în timp, se bazează pe prietenie adevărată, încredere şi experienţe împărtăşite. Astfel de prietenii te pot ajuta când treci prin perioade tulburi şi îţi vor oferi cele mai bune sfaturi şi ajutorul potrivit când vei avea mai multă nevoie.

Depăşeşte teama de eşec

Oricine poate eşua într-o iniţiativă. Important este să nu porneşti la drum cu această idee. Fiindu-ţi frică de eşec, îţi limitezi şi şansele de a găsi calea spre succes. Dacă depăşeşti momentul, vei avea mai multe şanse să descoperi şi alte oportunităţi, să te concentrezi pe lucrurile care contează în ceea ce ţi-ai propus să realizezi. Iar dacă demersurile tale depind de persoane care îţi pun piedici, înarmează-te cu răbdare şi caută acele persoane care ţi-ar putea oferi în mod sincer o mână de ajutor.

Gândeşte-te la succes

Nu spune nimeni să visezi la cai verzi pe pereţi, adică să crezi dor în soartă, în noroc. Şansele trebuie căutate, iar mental, planul viitoarelor tale acţiuni şi modul în care ar trebui să se desfăşoare trebuie vizualizate. Gândeşte-te relaxat, dar lucid, în fiecare zi, la scopurile pe care le ai de îndeplinit şi la mijloacele prin care le poţi atinge.

Perseverează în aplicarea acestora. Vizualizează cum ar arăta acţiunile tale încununate de succes. La început, este greu, dar dacă te convinge, va funcţiona cu succes. Gândeşte-te, de pildă, cum vrei să ajungi pest o lună sau un an şi pune-te pe treabă. Fii consecvent. Oportunităţile vor apărea.

O bună organizare şi perseverenţă

Oamenii organizaţi se concentrează asupra scopurilor pe care le au de atins şi asupra a ceea ce este cu adevărat important. Perseverează dacă ai ales calea cea bună pentru atingerea scopurilor tale.  De cele mai multe ori, organizarea şi perseverenţa fac mai mult decît creativitatea. Iar dacă ai exemple de oameni de succes, urmează-le! Învaţă de la învingători!

Împărtăşeşte-ţi experienta ta de succes şi altora şi vei fi răsplătit

Dacă ai avut succes în carieră, în afacerile tale, povesteşte-le şi altora despre experienţa ta şi ajută-i dacă au nevoie de tine. Conform principiului „cine-mparte, parte-şi face, funcţionează, iar această metodă
te poate ajuta şi pe tine să creezi noi oportunităţi.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Cum Retragerea lui Joe Biden Din Cursa Prezidențială Afectează Strategia lui Donald Trump
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!