Nostalgicii l-au comemorat pe Ceauşescu chiar şi pe viscol. Fostul dictator ar fi împlinit 94 de ani

Petre Ignatencu, liderul noului Partid Comunist din România, alături de alţi câţiva simpatizanţi ai fostului dictator n-au ţinut cont de viscolul şi gerul de afară, nici de protestele din Piaţa Universităţii şi l-au comemorat cu vin roşu şi colivă pe Nicoale Ceauşescu la mormântul său din cimitirul Ghencea. Acesta ar fi împlinit astăzi, 26 ianuarie, 94 de ani.
Romania TV
26 ian. 2012, 17:20
Nostalgicii l-au comemorat pe Ceauşescu chiar şi pe viscol. Fostul dictator ar fi împlinit 94 de ani

„Tovarăşii” s-au strâns încă de dimineaţă la mormântul soţilor Ceauşescu din Cimitirul Ghencea Civil, cu steaguri roşii cu „secera şi ciocanul” şi pancarte cu mesaje anti-capitaliste. Iniţial, viscolul, zăpada de un metru de pe morminte, dar şi mutarea cuplului dictatorial în urma deshumării din 21 iulie 2010, i-au derutat pe unii nostalgici.

Membrii PCR au depus două coroane de flori pe mormântul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu, i-au elogiat, iar la sfârşitul discursurilor secretarul Biroului Executiv al PCR, Stan Dumitrică, a vărsat, simbolic, vin roşu pe mormânt, spunând „Dumnezeu să-l ierte!”, invocarea divinităţii fiind repetată de toţi comuniştii.

Stan Dumitrică a mai spus că până şi preşedintele american Barack Obama condamnă capitalismul şi că Nicolae Ceauşescu ar merita o statuie în faţa Casei Poporului pentru că „el a făcut-o”, dar şi Ion Iliescu, cu menţiunea ca statuia acestuia din urmă să fie amplasată în faţa a ceea ce „a făcut el”.

Întâmplarea face ca tovarăşul Stan Dumitrică – a cărui funcţie în partid i-ar aduce rolul de prim-ministru în puţin probabila viitoare guvernare a PCR – este tot scund, a lucrat „la fiare” în mandatul lui Nicolae Ceauşescu şi în străinătate după evenimentele din 1989.

După ce s-a încălzit cu, poate, un strop de vin mai mult, tovarăşul secretar al Biroului Executiv al PCR şi-a apotrofat un mai tânăr coleg de partid care se apucase să cânte Internaţionala Socialistă începând cu refrenul.

Păi vezi că nu ştii? Începe aşa: Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii / Voi, osîndiţi la foame, sus! / Să fiarbă-n inimi răzvrătirea / Să-nceapă al lumii vechi apus! / Sfîrşiţi odată cu trecutul negru, / Sculaţi, popor de osîndiţi! / Azi nu sînteţi nimic în lume, / Luptaţi ca totul voi să fiţi!„, a recitat secretarul Biroului Executiv al PCR, e drept, nu din minte, ci de pe o hârtie imprimată.

Tovarăşul secretar al Biroului Executiv al PCR a fost susţinut, în demersul său liric, de un alt coleg de partid cu ajutorul soneriei „Internaţionalei…” care se auzea dintr-un „produs imperialist”, respectiv un telefon mobil, despre care acesta din urmă susţinea că sună astfel în mod uzual.

La sfârşit, o femeie în vârstă a scos dintr-o sacoşă o colivă învelită într-un staniol şi mai multe „pacheţele cu mâncare”, spunând că a pus ce a avut pe-acasă.

Femeia a ignorat întrebarea legată de modul în care se împacă obiceiurile ortodoxe cu ateismul ideologiei marxiste, convinsă fiind de faptul că „Ceauşescu avea icoane în casă”.

La mormântul cuplului au fost împărţite calendare mici cu chipurile foştilor lideri comunişti Gheorghe Gheorghiu Dej, Gheorghe Apostol şi Nicolae Ceaşuşescu.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'