Notă de plată astronomică pentru doi turişti în Grecia. Cât au plătit pentru doar două băuturi într-un faimos bar de pe litoralul elen

Un restaurant grecesc de pe plajă a ajuns ținta criticilor aspre din nou după ce doi turişti au fost şocaţi când au primit o notă de plată de 811 euro pentru două băuturi.
Mircea Filipescu
05 iul. 2024, 09:27
Notă de plată astronomică pentru doi turişti în Grecia. Cât au plătit pentru doar două băuturi într-un faimos bar de pe litoralul elen

DK Oyster este un restaurant extrem de cunoscut situat pe plaja Platis Gialos de pe insula Mykonos, care se descrie ca fiind „o saga modernă de răsfăț”. Însă cei care frecventează această insulă, care este cunoscută oricum drept cea mai scumpă și cea mai exclusivistă insulă grecească, spun că vara prețurile la acest restaurant o iau razna și turiștii au acuzat de nenumărate ori prețurile absurde la mâncare și băutură, potrivit The Independent.

Tocmai din cauza prețurilor restaurantul are recenzii foarte proaste pe Tripadvisor.

Într-o recenzie postată pe Tripadvisor în luna mai, o turistă, Lori E., a scris: „Țeapă totală! Asigurați-vă că primiți chitanță înainte de a pleca și verificați-vă cardul de credit, pentru că taxează în plus”.

Turista spune că a fost convinsă să comande băuturi de la renumitul local de oferta cu sezlonguri gratuite.

„Am comandat 2 băuturi pe care le-am văzut ulterior în meniu și costau 51 de euro fiecare. Și de parcă asta nu era deja absurd, când ne-am întors în State am constatat că, de fapt, am fost taxați cu 876 de dolari (811 euro). PENTRU 2 BĂUTURI!!!”, a spus Lori E. în recenzie.

Cei doi turisți încearcă acum să conteste nota uriașă împreună cu compania de la care au cardul de credit, mai cu seamă că nu au primit o copie a chitanței.

Citeşte şi: Spaghete din înghețată, un desert de care te vei îndrăgosti. Rețeta este una foate simplă

Deși perceperea de prețuri mari nu este ilegală în Grecia, reglementările UE impun ca restaurantele să anunțe prețul total înainte de a solicita plata.

Managerul DK Oyster Dimitrios Kalamaras își apără frecvent tarifele uriașe răspunzând recenziilor de de Tripadvisor. A răspuns și la recenzia postată de Lori: „Șezlongurile noastre vin gratuit cu o consumație minimă, așa că încurajăm toți vizitatorii să verifice meniurile înainte de face comanda. Aș dori să menționez că meniurile noastre sunt afișate pe tabele de lângă intrare, care arată prețurile preparatelor și băuturilor noastre.”

Restaurantul din Mykonos nu este străin de acuzații de „înșelătorie”, motiv pentru care Tripadvisor a adăugat pentru această locație un „avertisment de siguranță”, lucru pe care îl face extrem de rar.

În 2019, un turist american a fost șocat după ce a primit o notă de plată de 836 de euro pentru niște calamari și beri, postând un avertisment cu majuscule„EVITAȚI ACEST LOC CU ORICE PREȚ!”

Trei ani mai târziu, o mamă și fiica ei au ajuns în justiție împotriva restaurantului, după ce au plătit aproape 600 de euro pentru două mojito și o farfurie cu picioare de crab.

Brenda Moulton și avocatul fiicei ei, Kaylea, în vârstă de 19 ani, Marizanna Kikiri, au spus că mai mulți clienți au fost amenințați atunci când au refuzat să plătească notele exagerat de mari.

Citeşte şi: Neversea 2024. Tot ce trebuie să știi despre program, artiști, ore de acces! Cum poți să te bucuri la maxim de festivalul de la malul mării

Spynews
Alertă! Vulcanul Etna a erupt. Aeroportul din Catania a anulat toate zborurile
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Fermierii români primesc mai mulți bani de la stat! Se dau 310 milioane de euro!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Lovitură grea pentru Cătălin Cherecheș! Socrii fostul edil au fost condamnați la închisoare
Spynews
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Evz.ro
Codul Rutier. Noi amenzi, din 9 iulie. Greșeala care te costă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cine este principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași! Anchetatorii au aflat că acesta nu a acționat singur
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
Scandal la Protecția Copilului Vaslui: Două Minore din Grija Statului, Văzute Lucrând ca Animatoare în Club
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!