Notificare primiră de toţi clienţii ING. Risc de blocare a accesului la cont

ING și-a notificat clienții din România că este necesar să revalideze datele personale, fie la oficiile băncii, fie direct în Home’Bank sau în aplicația din Google Play/App Store, cu avertismentul că, dacă nu efectuează operațiunea până la 24 iulie, va fi blocat accesul la produse și servicii noi și ulterior, după 3 luni, va fi oprit și accesul la conturi.
Filip Stan
19 iun. 2024, 12:19
Notificare primiră de toţi clienţii ING. Risc de blocare a accesului la cont

În plin avânt al fraudelor bancare venite pe toate căile, ING trimite o notificare clienților din România cu un avertisment privind actualizarea datelor personale.

„Ca bancă, avem obligația legală să obținem informații actualizate despre clienții noștri, în baza normelor interne de cunoaștere a clientelei, conform Legii nr.129/2019 și Regulamentului BNR nr. 2/2019. În acest scop, este posibil să avem nevoie și de alte informații față de setul minim menționat în legislație.

Vouchere de 160 de lei. Oferta este valabilă doar între 19-22 iunie 2024

Pentru a evita blocarea accesului la produse și servicii noi, te rugăm să îți actualizezi/validezi datele până la 24-Iulie-2024. Dacă nu ai procedat la actualizarea/validarea datelor, începând cu această dată, 24-Iulie-2024, vom demara procesul de blocare.

Menționăm că măsura de blocare efectivă a accesului la produsele și servicii noi va fi aplicată începând cu data precizată mai sus, dar nu mai târziu de 14 zile de la aceasta, și va fi menținută până la momentul în care îți vei actualiza/valida datele. În plus, în situația în care nu îți actualizezi/validezi datele în următoarele 3 luni, vom fi nevoiți să îți blocăm accesul la conturile tale.

Evită acest lucru prin actualizarea/validarea cât mai curând a datelor tale!”, este mesajul băncii.

ING Bank România a raportat venituri de 877 milioane lei în primul trimestru, în creşterere cu peste 11%, şi ajunge la active totale de 71,4 miliarde lei

ING Bank România a raportat în primul trimestru al anului venituri de 877 milioane lei şi active totale de 71,4 miliarde lei, în creştere cu 11,3%, respectiv cu 14,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net a urcat uşor, la 347 milioane lei.

”ING Bank România şi-a continuat traiectoria de creştere, raportând venituri de 877 milioane lei şi active totale de 71,4 miliarde lei, în creştere cu 11,3%, respectiv cu 14,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Se observă o tendinţă de creştere mai accelerată a depozitelor atrase faţă de creşterea portofoliului de credite, pe fundalul inflaţiei persistente şi a ratelor de dobandă relativ ridicate. Datorită politicilor consecvente şi prudente de creditare, costurile cu provizioanele de risc au rămas la un nivel scăzut, de aproximativ 58 milioane lei, dar mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, anunţă banca.

În acest context de creştere al activelor şi veniturilor, profitul net raportat este de 347 milioane lei, cu 1% mai mare decât T1/2023.

“În 2024 aniversăm 30 de ani de activitate ai băncii noastre, acesta fiind un an special şi încărcat de semnificaţii pentru echipa noastră. Este o perioadă în care reflectăm cu bucurie la realizările noastre şi la rolul activ pe care l-am avut în evoluţia sectorului bancar românesc. În acelaşi timp, suntem entuziasmaţi de oportunităţile pe care le avem de a ne dezvolta în anii următori şi de a continua să aducem valoare clienţilor noştri, prin inovaţie şi serviciile de calitate oferite”, spune  Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziţia către un mediu mai sustenabil, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice în valoare de 32 milioane euro, reprezentând aproximativ 50% din valoarea totală acordată în 2023 (67 milioane euro). Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au atins 4,5 milioane euro pentru companii mici, respectiv 670 milioane euro în credite sindicalizate şi bilaterale pentru companii mari. În ceea ce priveşte fondurile mutuale cu componenta sustenabilă (art.9 conform SFDR), 29 milioane euro au fost investiţi de clienţii persoane fizice în primul trimestru.

Preţ carburanţi 19 iunie 2024. Creşteri la benzină şi motorină, staţionare la GPL

O altă premieră este introducerea funcţionalităţii de geolocalizare din Home’Bank, care permite o detectare rapidă a tranzacţiilor frauduloase efectuate în cadrul aplicaţiei dintr-o altă zonă geografică decât cea indicată anterior de aplicaţie. De asemenea, poate identifica plăţi online frauduloase sau vizualizarea virtuală a cardurilor.

“Noile caracteristici ale Home’Bank sunt esenţiale în furnizarea celei mai bune şi mai sigure experienţe în utilizare, relevante pentru viaţa de zi cu zi a clienţilor noştri. În primele 3 luni, 83,7% din totalul clienţilor persoane fizice ai ING au fost utilizatori activi ai aplicaţiei mobile, fapt care, conform standardelor globale, reprezintă o bază de clienţi extrem de digitalizată, clienţii logându-se în aplicaţia mobilă zilnic. De altfel, anul acesta am avut o creştere de 26% a tranzacţiilor iniţiate din ING Home’Bank: cu alte cuvinte, un client ING face, în medie, 9 transferuri pe lună”, spune Alina Iacomi, head of Digital Banking.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Lucrările pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse încep pe 10 iulie 2024
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!