Nou ordin semnat de Arafat. Ce se întâmplă cu elevii care susțin simularea. AVEM documentul oficial!

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează.
Mirabela Vasile
21 mart. 2021, 20:55
Nou ordin semnat de Arafat. Ce se întâmplă cu elevii care susțin simularea. AVEM documentul oficial!

Nou ordin semnat de Arafat. Decizia a fost luată duminică seara de Raed Arafat.

Nou ordin semnat de Arafat. Ce se întâmplă cu elevii care susțin simularea. AVEM documentul oficial!

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31. 03. 2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021, vă menționăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara gospodăriei, în interiorul și în afara zonei carantinate. Prezenta adresă va fi comunicată de către toate centrele județene al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției către autoritățile publice la nivelul zonelor carantinate”, se arata in adresa semnată de Arafat.

Reprezentanții Guvernului spun că este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată și se încadrează la „motive justificate”, pentru cei care participă la simulări pentru evaluare națională/bacalaureat.

Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română, acolo unde situaţia sanitară permite acest lucru. În școlile aflate în localități în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai.

„În România sunt 5% dintre licee care nu vor putea organiza simularea. Acolo unde sunt copii unde se organizează simularea, dar stau în zone carantinate, eu cred că se poate face un fel de declaraţie, ca şi pentru ieşitul la magazin. Eu nu cred că acesta e motivul pentru care numărul cazurilor COVID creşte. Eu cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis. Este un spaţiu unde se respectă regulile şi cred că aici am învăţa cum să nu ne îmbolnăvim respectând regulile.

A crescut foarte mult rata absenteismului.Eu nu fug de răspundere, dar nu dau eu această decizie. Cei de la Comitetul de Urgenţe vor analiza acest lucru şi cred că se va clarifica în curând. Din punctul meu de vedere, nu înţeleg cum pot să ies în fiecare zi la magazin, ceea ce nu e bine şi nu mă pot duce la şcoală.

După ce vom ieşi din pandemie, ne vom îndrepta mai mult spre predarea online, acolo unde trebuie. Sunt convins, că reprezentanţii Comitetului vor da o decizie în această seară şi vor spune că elevii se pot duce la simulare.”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Citește și: Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis
 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Orașul cu apartamente ieftine în care se mută tot mai mulți tineri și familiști. E la o aruncătură de băț de București și are cea mai mare creștere a populației din Europa
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
Playtech.ro
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea pe patul de spital după accidentul grav. A primit un diagnostic crunt din partea medicilor
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ancuța și Costel Lăzărescu, împreună cu cei 2 copilași ai lor, conduși pe ultimul drum. IMAGINILE DURERII
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Putin cere retragerea totală a trupelor ucrainene din regiunile revendicate la întâlnirea cu Viktor Orban
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!