Nou scandal între George Simion şi Virgil Popescu pe legea offshore. Deputatul AUR l-a acuzat pe Virgil Popescu c-ar fi „ministrul hoţ al Energiei”.
„Fac un apel la acei parlamentari care nu sunt controlați cu cheia și care nu au participat la susținerea lui Virgil Popescu, ministrul hoț al Energiei, în ultimele trei Guverne. PNL are tupeul să acuze AUR că facem jocurile Rusiei, dar cine a condus Ministerul Energiei, nu hoțul Virgil Popescu?
În acest moment, mult mai dăunător este pentru România numele de Virgil Popescu, nu apelativul hoț. Acest om nu a avut niciun plan timp de doi ani pentru a scoate gazele din Marea Neagră. Gazele acelea sunt ale românilor și aparțin nepoților noștri, nu vă aparțin vouă, cei care ați dublat datoria acestei țări în ultimii trei ani.
Îndrăznește să crezi! Dacă credeam, statul român făcea ceea ce face Petromul, dar statul român nu are utilajele necesare pentru a extrage gazele din Marea Neagră. În această lege nu există sancțiuni pentru cei care exploatează gazele.”, a spus George Simion.
Replica lui Virgil Popescu nu a întârziat să apară. Ministrul Energiei i-a răspuns lui Simion cu un mesaj în limba rusă.
„Am să fiu foarte scurt: Pașol na turbinca, Iuri!”, a afirmat Popescu, parafrazând povestirea Ivan Turbincă a lui Ion Creangă.
Primele gaze naturale care ar putea fi extrase din Marea Neagră de la jumătatea acestui an, potrivit oficialilor români, sunt gazele provenite din zăcămintele Ana și Doina, exploatate de americanii de la Black Sea Oil & Gas. Capacitatea de producţie estimată este de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.
Gazele naturale din zăcămintele de gaze Ana şi Doina descoperite în anul 2007, respectiv 1995, sunt gestionate în prezent de americanii de la Black Sea Oil and Gas în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.
Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil and Gas, își exprima încrederea în luna februarie din acest an că „prin cooperarea constructivă a tuturor părților implicate în construcția proiectului MGD, producția de gaze va începe în al doilea trimestru al anului 2022”, potrivit Mediafax.