UPDATE Nou termen în cazul „2 Mai”. Judecătoarea a făcut o nouă gafă de faţă cu tatăl lui Sebastian, băiatul ucis: „M-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt”

Un nou termen de judecată are loc, joi, la Judecătoria Mangalia, în dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care, anul trecut, a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.
Mircea Filipescu
14 mart. 2024, 08:56
UPDATE Nou termen în cazul

UPDATE: După proces, prietenii lui Sebi, studentul ucis de Vlad Pascu, au mers la locul accidentului, ca să depună flori de ziua lui. „O mizerie de judecată”

La termenul de azi, instanța ar fi trebuit să audieze, la cererea familia Olariu, un martor care să arate cât de mare a fost suferința familiei, după moartea lui Sebi. Judecătoarea a amânat această audiere, deși martorul era prezent în sală. La ieșirea din Judecătoria Mangalia așteptau terminarea procesului sora lui Sebi Olariu și prietenii lui. De acolo, au mers cu flori și lumânări la 2 Mai, unde a  avut loc accidentul.

„Pe toți ne-a schimbat acest tragic accident”, spune Bogdan Enache, cel mai bun prieten al lui Sebi Olariu. „Toți suntem schimbați, iar ce am văzut acum în sala de judecată a fost că nu ne mai poate surprinde niciodată această țară mizerabilă în care trăim”, a adăugat el. Tânărul e nemulțumit că nu au fost ascultați de judecător și au fost „tratați cu superficialitate”.

Trebuie să i se facă dreptate lui Sebi, nu acceptăm altceva. Nu trebuia să se întâmple așa ceva niciodată. Din punctul meu de vedere, Vlad Pascu trebuie să-și primească sentința pe care o merită, să i se schimbe încadrarea din ucidere din culpă în omor calificat.

UPDATE: Vlad Pascu nu este prezent fizic la instanţă, el participând la şedinţa de judecată prin sistemul de videoconferinţă. Pascu a recunoscut acuzațiile, iar judecătoarea a fost de acord cu procedura simplificată.

Procedura simplificată operează în cazul în care inculpatul recunoaște faptele așa cum au fost aceastea reținute prin rechizitoriul parchetului, solicitând ca judecata să se desfășoare doar pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, iar instanța, luând act de aceasta manifestare de voință, va aplica o pedeapsă între limitele legale, reduse cu o treime.

Tatăl tinerei decedate în accidentul rutier de la 2 Mai a declarat jurnaliştilor la intrarea în sediul Judecătoriei Mangalia că speră ca acum să nu se repete circul de la termenul precedent.

“Sper să nu se repete circul. Cu doamna judecător. Să îşi facă meseria pentru care este pusă dumneaiei acolo. Atât şi nimic mai mult. În rest vorbeşte legea care este egală pentru toţi. Dacă se aplică legea aici, nu am nicio problemă. Dacă o ia pe arătură din nou doamna judecător, cerem să se judece în altă parte, la oameni competenţi. Să vedem cum decurg lucrurile”, a afirmat tatăl tinerei decedate.

Întrebat dacă are vreo speranţă de la acest proces, bărbatul a răspuns: “Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”.

”Nu mai am nicio speranță. M-a văzut cu poza băiatului în mână și m-a întrebat cine sunt. Am zis că sunt tatăl lui Sebi și l-am adus și pe el în sală, ca să-l vedeți” a spus tatăl lui Sebastian jurnaliștilor prezenți.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia, că cererea sa de schimbare a încadrării juridice nu a fost dezbătută la acest termen.

“Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor. Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice. E o chestiune de normalitate. În momentul de faţă, inclusiv doamna avocat, colega noastră a familiei Olariu a cerut exact acelaşi lucru, lucru care s-a amânat deşi s-a pronunţat pe procedura abreviată. Dacă la termenul următor se va schimba încadrarea juridică a faptei în omor calificat, aşa cum am cerut, acea procedură abreviată nu mai poate fi aplicată pentru că acolo unde ai închisoare pe viaţă, cum este omorul calificat nu poţi să judeci în procedura abreviată”, a afirmat avocatul.

El a mai precizat că a fost depusă şi o cerere de recuzare a judecătoarei, care a fost respinsă.

“Noi am depus o cerere de recuzare, cerere care a fost respinsă, deci doamna judecător va rămâne definitiv în acest proces până când se va pronunţa, indiferent ce soluţie se va pronunţa. Este un alt complet din aceeaşi instanţă de judecată, colegele doamnei judecător, cele din Judecătoria Mangalia”, a mai precizat Adrian Cuculis.

Ştirea iniţială

Primul termen pe fond în acest dosar a fost pe 22 februarie. Cauza a fost amânată în condiţiile în care, potrivit avocatului Adrian Cuculis care reprezintă familia tinerei moarte în accidentul rutier, unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul din 22 februarie pentru că este la o acţiune de protest alături de colegi din Baroul Bucureşti.

„Amână cauza la data de 14.03.2024, ora 09,00, pentru când se va emite adresă către Baroul Constanţa, în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru inculpat, pe toată perioada procesului”, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Citeşte şi: Corupția din vămile din România sub umbrela DNA! Scandalosul caz al omului de afaceri Cătălin Bucura, noul protejat al procurorilor anticorupție în dosarul vameșilor șpăgari

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Citeşte şi: Fraţii Tate, eliberaţi! Vor fi extrădaţi în Marea Britanie doar la finalul procesului din România

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'