„Dacă tratamentul dă rezultate, infecţiozitatea ar trebui să ajungă la un nivel foarte scăzut, iar virusul ar trebui să dispară”, a declarat David Engelthaler, director al companiei de cercetare TGen North din statul american Arizona, conform Abc15.com.
Cercetătorii fac acum teste clinice pentru a stabili dacă noul coronavirus poate fi tratat prin combinarea a două medicamente.
Este vorba despre „atovaquone, care este un medicament folosit împotriva malariei, în combinaţie cu antibioticul azithromycin”, a explicat dr. Michael Gordan, medic oncolog.
Combinaţia va fi folosită pentru tratarea a 25 de pacienţi trataţi în spitalele HonorHealth, o reţea sanitară nonprofit.
Oamenii de ştiinţă susţin că medicamentul Atovaquone ar putea preveni înmulţirea virusului, iar astfel pacienţii infectaţi s-ar putea recupera mai rapid.
De asemenea, antibioticul Azithromycin este folosit pentru a limita efectele pe care COVID-19 îl are asupra sistemului respirator, iar această substanţă a fost deja inclusă în schema de tratament aprobată de Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente (FDA).
„A fost deja aprobată şi este folosit în prezent pentru o boală parazitară numită babesioză”, a explicat dr. Sunil Sharma, conform sursei citate.
Cercetătorii susţin că tratamentul va putea fi folosit pentru pacienţii cu forme uşoare sau moderate de COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.