Deschiderea traficului pe noul tronson din Drumul Expres Craiova – Piteşti va avea loc pe 28 iulie.
„Pas important pentru fluidizarea circulaţiei rutiere pe relaţia Piteşti-Craiova. Vor fi daţi săptămâna viitoare în folosinţă încă 21,35 de km din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Practic cei aproape 40 de km ai acestui tronson vor asigura inclusiv varianta de ocolire a municipiilor Slatina şi Balş. Odată evitate aceste localităţi extrem de aglomerate de pe traseu, drumul între Piteşti şi Craiova va putea fi parcurs într-un timp considerabil mai scurt şi în condiţii de siguranţa mult mai mari”, a scris ministrul Transporturilor, pe Facebook .
Sorin Grindeanu a mai precizat că are încredere în constructorul român că va demonstra aceeaşi seriozitate şi în privinţa tronsoanelor 3 şi 4, la care lucrează.
„Nu pot spune acelaşi lucru despre constructorul italian al tronsonului 1, care în continuare înregistrează întârzieri. Este evident că în acest ritm nu va finaliza lucrările până la sfârşitul acestui an. Dacă nu îşi îmbunătăţeste mobilizarea, acesta va suporta consecinţe contractuale severe. Vreau să ia foarte în serios acest avertisment şi sper să nu fiu nevoit să îl pun în aplicare!”, a mai scris Grindeanu.
Astfel, va fi deschis circulaţiei tot tronsonul 2 al DX 12 Craiova – Pitești pe toți cei aproape 40 de kilometri ai săi, în condiţiile în care n aprilie fusese deschis traficul pe primul lot care ocolea Balșul.
Compania românească UMB este cea care a făcut și tronsonul Balș – Piatra Olt și acum va termina și următorii circa 20 de kilometri (tronsonul 2) în continuare până după Slatina. În total, UMB mai lucrează și pe tronsonul 3 (31,75km) și tronsonul 4 (31,8 km), lucrări ce ar urma să fie gata anul următor, potrivit Hotnews.
DEx12 Tronsonul 2: Balș – Slatina
Lungime: 39,85 km
Tronsonul 2 este la rândul său împărțit în două loturi: Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km
Constructor: UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct (România)
Valoare: 1.45 miliarde lei (fără TVA)
Contract semnat: decembrie 2018 (lucrări începute în 2019) – 12 luni proiectare – 24 luni execuție
Termen de finalizare: Q3 2022
Citeşte şi: Încă o țeapă în infrastructura rutieră. Drumul de mare viteză așteptat de români nu va fi gata la timp