Barcelona reintră în izolare
Autorităţile spaniole îndeamnă locuitorii Barcelonei ”să rămână în case”. În plus, acestea au decis să reînchidă cinematografele, teatrele, discotecile, să interzică reuniunile de peste zece persoane, vizitele în azile de bătrâni şi să limiteze la 50% capacitatea barurilor şi restaurantelor.
Israelul reimpune restricţii
Guvernul israelian a decis închiderea ”magazinelor neesenţiale, centrelor comerciale, saloanelor de coafură şi de înfrumuseţare, bibliotecilor, grădinilor zoologice, piscinelor, atracţiilor turistice şi tramvaielor” de vineri seara şi până duminică dimineaţă. Sălile de sport se vor închide pe o perioadă nedeterminată. Restaurantele urmează să se limiteze la livrări şi vânzări de luat acasă în timpul săptămânii, iar sălile de sport urmează să fie închise pe o perioadă nedeterminată.
India, cifre-record
India este a treia ţară din lume ca număr de contaminări, după SUA şi Brazilia. Decesele ajung la peste 25.000. În privinţa deceselor, India a înregistrat un record nedorit, raportând 700 de morţi în 24 de ore.
Un nou focar în China
Cel puţin cinci noi cazuri de coronavirus au fost descoperite la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, unde trăieşte minoritatea musulmană uigură, ceea ce alimentează temerea unei accelerări a contaminărilor. Autoritîţile locale au decis închiderea metroului din capitala care are 3,5 milioane locuitori, iar legăturile aeriene au fost reduse drastic.
Record de infectări în 24 de ore la Melbourne
Al doilea cel mai important oraş din Australia, Melbourne a înregistrat peste 400 de infectări în 24 de ore. De la jumătatea lunii iunie, Melbourne a înregistrat o accelerare a numărului de cazuri de coronavirus.
Citeşte şi Un nou simptom al coronavirusului, descoperit de oamenii de ştiinţă spanioli
Pandemia de coronavirus în cifre
Până în prezent, pandemia s-a soldat cu cel puţin 590.000 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. Peste 13,8 milioane de cazuri au fost diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii. Statele Unite sunt cea mai afectată ţară – cu 138.360 de decese -, urmate de Brazilia (76.688 de morţi), Regatul Unit (45.119), Mexic (37.574) şi Italia (35.017 de morţi).