Noua speranță în tratarea pacienților COVID. Medicamentul va fi testat în Marea Britanie, în cadrul unui studiu clinic în care vor fi folosiți cel puțin 2.500 de pacienți, conform Digi24.ro.
Citește și: Vești bune! Vaccinul pentru COVID a ajuns în Europa, la Bruxelles
Studiul RECOVERY, care este cel mai mare studiu clinic din lume de tratamente pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, va alege cel puţin 2.500 de pacienţi pentru a primi colchicină, un medicament utilizat ca tratament antiinflamator pentru gută.
Noua speranță în tratarea pacienților COVID. Oamenii de știință din Marea Britanie susțin că inflamația reprezintă un rol major în cazul coronavirusului și tratamentului cu dexametazonă, un alt antiinflamator, care a arătat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave.
Medicul infecționist Anamaria Dobrotă susține că este bine faptul că se observă și alte medicamente cu aceste proprietăți deoarece pot ajuta în lupta împotriva coronavirusul. Studiile trebuie să fie foarte bine puse la punct şi să se ţină cont de reacţiile adverse.
„În principal ar avea efect antiinflamator şi la fel poate să oprească unele căi din procesul acesta de inflamaţie care în COVID-19 este foarte puternic la unii pacienţi şi duce la simptome destul de grave”, a declarat Anamaria Dobrotă.
Vorbitul în şoaptă contribuie la limitarea răspândirii infecţiei cu coronvirus, în spaţiile închise
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Statele Unite, vorbitul în şoaptă în spaţiile închise cu risc ridicat de infectare cu coronavirus, precum spitalele şi restaurantele, ar putea ajuta la limitarea răspândirii virusului, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite au constatat că o reducere de 6 decibeli a volumului mediu al vocii poate avea acelaşi efect ca dublarea capacităţii de ventilare într-un spaţiu închis.
”Rezultatele sugerează că autorităţile din domeniul sănătăţii publice ar trebui să ia în considerare implementarea ‘zonelor de linişte’ în mediile închise cu risc ridicat, precum sălile de aşteptare din spital sau zonele de servit masa”, au concluzionat oamenii de ştiinţă.