NOUL AN ŞCOLAR. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că în viitorul an şcolar „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. El recomandă părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară.
Ministrul Sănătăţii a afirmă că elevii „nu vor trebui să facă teste” pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la începutul viitorului an şcolar.
Salariile profesorilor se majorează în septembrie. Cât vor primi în plus pe card în noul an şcolar DOCUMENT
„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor a şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine, iar dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3.
El a subliniat că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.
NOUL AN ŞCOLAR. Alexandru Rafila a recomandat părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară de protecţie, pentru a evita contractarea virusului care provoacă boala COVID.
Ministrul Sănătăţii afirmă că au fost achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal/ Vaccinul va fi disponibil mai devreme decât anul trecut
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentru sezonul următor. Numărul este cu un milion mai mic decât cel din sezonul anterior, când au fost contractate 2,5 milioane de doze, dar un milion au rămas nefolosite.
Structură an şcolar 2022-2023. Schimbări majore privind vacanţele
Întrebat miercuri seară, la Antena 3, despre vaccinul antigripal, ministrul Sănătăţii a afirmat că acesta a fost contractat şi va fi disponibil mai devreme decât anul trecut. „El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul ăsta începem cu 1,5 şi o să vedem dacă, în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului de informare şi de onestitate – să ştiţi că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul – pentru că oamenii au nevoie de o ţară în care încrederea în autorităţi şi în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a declarat Rafila.