Noul an şcolar riscă să aducă elevii în trei schimburi din cauza haosului birocratic de la primăria condusă de Clotilde Armand

Școala Gimnazială “Pia Brătianu” din Sectorul 1 va fi extinsă cu șase săli noi de clasă. Astfel, aproximativ 150 de elevi ar trebui să beneficieze de şase săli de clasă noi, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ. Din păcate, noul an şcolar riscă să-i trimită pe elevi la studiu în trei schimburi din cauza birocraţiei de la primăria condusă de Clotilde Armand.
Filip Stan
16 aug. 2022, 14:23
Noul an şcolar riscă să aducă elevii în trei schimburi din cauza haosului birocratic de la primăria condusă de Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 promitea în bugetul pe 2022  asfaltarea a 50 de străzi și reabilitarea termică a 60 de blocuri, precum și extinderea școlilor Herăstrău și Pia Brătianu. Clotilde Armand promite, de asemenea, un proiect pilot prin care 10-15 blocuri din cartierul Aviației vor avea apă caldă și căldură cu ajutorul pompelor de căldură și a panourilor solare. Un alt proiect pilot va fi cel pentru colectarea selectivă în cartierul Pajura. Tot în 2022, spune vor începe lucrările de reabilitare la teatrele Masca și Bazilescu. promisiunile nu costă nimic, dar vremea scadenţei se aporpie cel puţin în ceea ce priveşte modernizarea şcolilor.

Sebastian Burduja, lider PNL Sector 1: Edilul Clotilde Armand este „crizatoarea perfectă”
Primăria Sectorului 1 intenționează să amenajeze în clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) șase săli de clasă a câte 25 de elevi pentru copiii de clasă pregătitoare din Școala Gimnazială “Pia Brătianu”.

Pe lângă cele șase săli noi de clasă, vor fi amenajate și alte spații necesare derulării actului educațional: sală de sport, cabinet medical, sala profesorilor, grupuri sanitare etc.

În acest sens, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința din 28 aprilie 2021, cu 17 voturi pentru și 7 abțineri o Hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București transmiterea spațiului în suprafață de 460 mp, amplasat la parterul Pavilionului C din Bd. Mareșal Averescu nr. 17, din administrarea DGASPC Sector 1 în administrarea Direcției Generale Administrație Publică Locală.  Este vorba de un imobil aflat în Ansamblul fostului Leagăn “Sfânta Ecaterina”, unde în prezent mai funcționează și Casa de Căsătorii a Sectorului 1.

Spațiul din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 în care vor fi amenajate cele șase săli de clasă se află la o distanță foarte mică de sediul central al Școlii Gimnaziale “Pia Brătianu” (Str. Petofi Șandor nr. 14-16) și oferă condiții optime pentru desfășurarea actului educațional. Sălile de clasă vor funcționa în locația din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 până la sfârșitul anului școlar 2022-2023.

Suplimentarea numărului de săli de clasă vine ca urmare a dificultăților cu care se confruntă elevii și profesorii de la Școala Gimnazială “Pia Brătianu”.

Din păcate, birocraţia tergiversează extinderea şcolii, astfel că noul an şcolar riscă să găsească şcoala în acelaşi stadiu, spun reprezentanţii Comitetului de părinţi.

„Săptămâna trecută, am fost într-o audiență (joi si vineri) la doamna primar Clotilde Armand pentru a clarifica stadiul lucrărilor de reamenajare din bulevardul Averescu unde școala noastră a primit un sediu (6 încăperi – 4 săli de clasă + 2 spații administrative) în urma unei decizii a consiliului local sector 1. Din păcate, procesele de proiectare, avizare, construcție s-au prelungit. Semnarea contractului de începere a construcției a fost semnat la 1 iulie, iar în prezent sunt câteva obstacole administrative (avizare necesară pentru modificarea unei fațade, datorată construcției unei uși de acces, elaborarea unor avize și a autorizației de construcție).

Din partea primăriei am primit asigurări că lucrările (plus achiziția mobilierului) se vor face în așa fel încât la 5 septembrie spațiul să fie pregătit pentru primirea elevilor.

În cursul zilei de vineri am avut o nouă întâlnire cu doamna primar, dar și cu constructorul, reprezentanții primăriei de la departamentul de investiții, reprezentanții școlii în consiliul de administrație (administrator + președinta consiliul de administrație).

Solicitare-Scoala-Pia-Bratianu-Primaria-Sectorului-1-

Constructorul ne-a asigurat că sunt in contact cu arhitectul (care are responsabilitatea întocmirii proiectului tehnic + avize) și că sunt „pe teren” cu lucrările de la interior (reamenajare băi, compartimentare spațiu, zugrăveli etc) și că de îndată ce primesc specificațiile vor comanda mobilierul școlar (100 de bănci) etc.

Mă bucur să văd că lucrurile se mișcă și că lucrarea să va finalizeza (cel puțin cele 6 spații de la interior, rămânând decupajul si montarea usii pentru acces total separat intr-un orizont de timp ceva mai mare – autorizarea vine de la primăria generala fiind o clădire de patromoniu) în asa fel încât sa putem începe cu 4 clase acolo, ceea ce ar mai reduce din presiunea pe spațiu în sediul din str. Docentilor.

Gabriela Firea spune cum i-a păcălit Nicuşor Dan pe bucureşteni: „Au primit în schimbul votului parcuri abandonate şi murdare. Se analizează privatizarea parcurilor”

Promisiunile făcute de Clotilde Armand după votarea bugetului:

În paralel, am vorbit și la inspectoratul școlar sector 1 pentru a-i informa despre toată situația cerând să găsim (cel puțin temporar, în ipoteza că lucrarea trenează și va fi depășit termenul de 5 septembrie) varianta de back-up și anume ca pe o perioadă determinate să avem la dispoziție 4 clase intr-o școla din proximitate (asa cum apare de altfel si in raspundul la memoriul nostru). Dl inspector revine din concediu în această săptămâna, dar am promisiunea că vom primi un răspuns pozitiv. Am reamintit reprezentanților inspectoratului că ipoteza de a învăța în 3 schimburi (dacă nici spațiul nu este funcțional și dacă nu identifica 4 clase intr-o altă școală nici cei de la inspectorat) o excludem din start, pentru că încalcă prevederile legale și pentru că ne vom îndrepta în instanță împotriva lor”, spun reprezentanţii Comitetului de părinţi.

DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Spynews
Antena 1 anunță concurenții sezonului 21 Te cunosc de undeva! Artiștii cunoscuți și cei aflați la început de drum promit un show de neratat
Bzi.ro
Cu ce se ocupă iubita lui Cuza de la Neatza! Alexandra a fost inițiată de Ema Uta!
Fanatik.ro
Construcția uriașă a primit undă verde, iar România dă lovitura într-un domeniu cheie. Se investește 1,4 miliarde de euro pentru realizarea ei
Capital.ro
Se înregistrează obligatoriu în document. Anunț pentru proprietarii de locuințe din România. Lege în 2025
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Truc genial! Cum să fierbi pasărea de țară perfect în timp record!
Adevarul
Canadian prins la furat în România. Urmărire ca în filme într-un centru comercial din Oradea
wowbiz.ro
Larisa Iordache, pierdere uriașă cu puțin timp înainte să nască! Fosta gimnastă suferă cumplit: „Rămas bun, suflet drag. Am simțit, după multe vizite la medici...”
Spynews
Ramona de la Mireasa, sezonul 10, imagini înduioșătoare alături de fiica ei! Cum s-a afișat fosta concurentă împreună cu Rebeca: „O iubesc” / FOTO
Spynews
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de condamnarea de 10 ani de închisoare, după accidentul din 2 Mai. Urmează un nou proces
Evz.ro
Prietenul canibal al lui Nicolae Ceaușescu. Își spunea "președintele Soare”
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ajutoare sociale care rămân neschimbate în 2025: Guvernul României a decis să plafoneze valoarea ISR la 660 de lei
Cancan.ro
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Decizia luată de Călin Georgescu. A stabilit data finală, 10 februarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Două surori gemene, dispărute fără urmă de acasă, au fost găsite în apele reci ale unui râu. Ce s-a întâmplat
substantial.ro
Pensionarul român cu cea mai mare pensie bazată pe contributivitate încasează peste 108.000 de lei lunar
MediaFlux
Vin BANI în PLUS pentru PENSIONARI! RECALCULAREA pensiilor după ADEVERINȚELE din dosare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Coiful de la Coțofenești: replica tricotată devine protest cultural și exponat la Art Safari