Întrebat pe ce anume va insisita în promovarea turismului, Cristian Petrescu a spus: „Pot să vă dau o direcţie clară către care ne vom îndrepta şi pe care o vom sprijini foarte mult, organizarea de evenimente în Bucureşti şi în România, în general, expoziţii, congrese, pentru că aduce nu numai circulaţie turistică, ci şi prestigiu pentru ţara organizatoare. Vom ajuta toate organizaţiile care pot să aducă organizarea de astfel de evenimente în ţară. Vorbim de congrese mondiale pe diferite ramuri. De exemplu, în medicină sunt sute de congrese anuale internaţionale, cu participarea a zeci de ţări. Dar nu numai asta. Orice eveniment care poate să aducă în Bucureşti oameni prestigioşi, care să poată vorbi mai departe despre România, ce-au văzut în România, în termeni laudativi”
Despre integrarea Centrului Istoric al Capitalei în circuitul turistic, ministrul Petrescu a afirmat la RFI că aceasta depinde de Primăria Capitalei.
„Noi vom face tot ce ne stă în putinţă să ajutăm. Chiar acum două zile, doamna ministru Elena Udrea (fost ministru-n.r.) a semnat împreună cu primarul general reabilitarea Arcului de Triumf. Vom acorda toată atenţia şi tot interesul către Bucureşti, mai ales că înainte să fiu deputat, am fost directorul Direcţiei Turism din Primăria Capitalei”, a explicat noul ministru al Turimului.
El a adăugat că din păcate a durat foarte mulţi ani până a început reabilitarea, iar procedura şi ea este de durată.
„Ştiu că sunt probleme cu proprietatea, că se mişcă greu constructorii, dar ce depinde de noi, vă asigur că va fi făcut. Vorbim şi de centre de informare şi de sprijinirea investiţiilor care pot fi făcute prin ministerul nostru, să ajutăm Primăria Capitalei, în cazul în care are nevoie. Trebuie să rezolvăm cu acest Centru al Capitalei, pentru că practic e cel mai important punct din Bucureşti, atrage cei mai mulţi turişti şi e păcat să vadă ce n-ar trebui să vadă într-un Centru Istoric atât de frumos”, a declarat, la RFI, Petrescu.
Întrebat despre rolul în strategia turistică a Casei Poporului, având în vedere că „e un simbol de tristă amintire pentru români, dar turiştii străini vor să vadă această clădire”, Cristian Petrescu a spus:
„E un simbol de tristă amintire pentru români, în general, dar pentru străinii care vin în Bucureşti, practic… toţi străinii pe care i-am cunoscut, au zis că au fost deja sau că vor să ajungă acolo. Bineînţeles că în turism superlativele atrag, iar atunci când ai cea mai mare clădire din Europa şi a doua ca mărime din lume, ar fi culmea să nu exploatezi acest avantaj. În continuare depinde de Primăria Capitalei să facă în aşa fel încât Casa Poporului să fie inclusă oarecum în arealul turistic, pentru că e foarte greu să ajungi la pas din Centrul Istoric până acolo şi atunci ar trebui făcut în aşa fel încât accesibilitatea să fie mult mai mare”.
Totodată, noul ministru a vorbit de faptul că, anul trecut, creşterea numărului de turişti a fost de 17 la sută şi că doreşte să păstreze strategia de brand.
„Mi-am propus măcar să păstrez acest segment. Bineînţeles, cu cât creşte mai mult, teoretic scade rata cu care ar putea să crească în anul următor. Dar eu cred că odată implementată acea strategie de brand, începe să dea roade. Abia de acum şi de anul viitor vor începe să vină mai mulţi turişti, care au fost atraşi pe baza acestei strategii şi a fondurilor care au fost cheltuite pentru promovarea României. Nu cred că vor fi mari probleme în a mări numărul de turişti şi chiar mai mult de 17 la sută. Eu sper să reuşim”, a mai spus Petrescu.