Mai multe studii au analizat conexiunea dintre cafea și țigări. Unul dintre acestea a demonstrat că mai bine de o treime dintre fumători consumă cafea comparativ cu nefumătorii care consumă cu 15% mai puțin. Mai mult decât atât, studiile au arătat că fumătorii care au renunțat la tutun au continuat să bea cafea în aceeași cantitate.
Atunci când țigara și cafeaua sunt combinate, efectul lor este mult mai puternic comparativ cu atunci când sunt consumate separat. Atunci când consumi cafea și țigări pe stomacul gol, acestea stimulează secreția acidului clorhidric, folosit de organism pentru a descompune alimentele. Iar persoanele care suferă de gastrită, efectul acest se resimte extrem de rapid. Bineînțeles, nici persoanele care nu au afecțiuni la stomac nu sunt scutite de efectul secreției de acid clorhidric.
CITEȘTE ȘI: Zațul de cafea, remediul – minune care te scapă de celulită. Iată cum îl prepari și cum îl aplici pe piele
Combinația de cafea și țigări pe stomacul gol poate duce la complicații precum ulcerul, balonarea, inflamarea intestinului și, cel mai grav, cancerul de colon.
Mai multe studii au demonstrat că, de fiecare dată când consumi mai multă cafea, implicit vei consuma și mai multe țigări. În sens invers, nu se poate confirma același lucru.
Cercetătorii au analizat și că, în cazul în care o persoană primește prima dată țigara, nu simte nevoia să ceară o cafea imediat după. Aceleași studii s-au făcut și pe cafeaua și ceaiul decofeinizate. Persoanele care au participat la studiu nu au simțit nevoia de țigară. Astfel, s-a constatat că o cană de cafea, mai corect spus, cofeina din ea, te face să vrei să fumezi mai mult.