Nu doar prin alimentaţie îţi poţi intoxica organismul. Află cum îţi poţi controla gândurile pentru o viaţă sănătoasă

Detoxifierea este mai mult decât o necesitate, este singura modalitate de a obține o stare autentică de sanătate și vitalitate. Organismul nostru are nevoie de detoxifiere atunci când apar problemele de sănătate. Când nu poţi să dormi bine, când te supără ficatul, bila sau ai probeleme cu tubul digestiv este bine să cauţi ajutor. Un psihoterapeut te poate ajuta să treci peste toate aceste episoade negative şi te poate învăţa cum poţi duce o viaţă sănătoasă printr-o gândire sănătoasă. 
Roxana Gagiu
28 apr. 2016, 11:44
Nu doar prin alimentaţie îţi poţi intoxica organismul. Află cum îţi poţi controla gândurile pentru o viaţă sănătoasă

Se vorbeste foarte des in ultima vreme despre detoxifierea corpului şi foarte putin despre detoxifierea mintii. Corpul nostru fizic este un instrument complex si inteligent care raspunde imediat gandurilor cu care este impregnat, iar o activitate mentala negativa si dezordonata poate sa produca treptat leziuni organice.

Cercetatorii au stabilit ca 80% din problemele fizice, emotionale, mentale si de sanatate ar putea fi rezultatul direct al modului nostru de gandire.

Psihoterapia poate fi o component importanta a procesului de detoxifiere, deoarece organismul se poate intoxica nu numai prin alimentaţie şi aportul altor substanţe (poluare, tutun, alcool etc), ci şi prin influenţa factorilor psihologici: gânduri, emoţii şi comportamente toxice, dezadaptative.

„Întâi de toate suntem nemulţumiţi de diverse lucruri care apar (sau pe care le producem chiar noi) în viaţa noastră. De aici rezultă gânduri, emoţii negative, care duc la comportamente nedorite. Alimentare, de exemplu mancat în exces sau prea puţin, consum excesiv de cafea, dulciuri, alcool, ţigări, ceea ce, mai departe, determina modificarea ph-ului, creşterea acidităţii în organism şi aparitia diverselor simptome de ordin psiho-somatic. Este la moda curentul gandirii pozitive. Atentie insa la ceea ce gandim si dorim, deoarece dezamagirile produse de expectante care nu au legatura cu realitatea pot produce deteriorari ale structurilor psiho-emotionale si chiar fizice”, a declarat Ştefania Budacu, psihoterapeut.

Un organism echilibrat, increzator in fortele proprii, cu o buna cunoastere de sine, cu o gandire realista, nu va constitui niciodata un teren favorabil pentru dezvoltarea emotiilor si comportamentelor negative si distructive.

Psihoterapeutul nu ne invata sa gandim, ci ne ajuta sa ne regasim, sa ne raspundem intrebarilor pe care ne este teama sa le vedem plutind in noi si de al caror raspuns ne temem si mai mult – fiindca ar putea sa schimbe falsul echilibru fragil deja, si sa fie nevoie sa ne reconstruim realitatea.

Multora le este teama de schimbare, fără a realiza că, într-un fel sau altul, aceasta se va produce.

Citeşte şi: Toxinele din corp, extrem de periculoase. Nutriţionist: Colonul nostru arată ca ţevile de apă colmatate

Laura, o tânără în vârstă de 20 de ani, a trecut prin foarte multe greutăţi încă din perioada copilariei. Şi-a dorit enorm să reuşească, asteptând ziua urmatoare cu speranta ca va fi un „mai bine”, dar vazand ca sperantele ii sunt zadarnice, asteptarea s-a transformat in groaza zilei de maine. Parintii, desi sunt impreuna, nu se inteleg, ei i se spune in permanenta ca „nu poate” – indiferent ce – imaginea despre sine devine din zi in zi, tot mai intunecat.

Într-un context nefericit nu a dat examenul de bacalaureat si, la scurt timp, in urma unor episoade extrem de violente pe plan digestiv, este diagnosticata cu boala Crohn (colita granulomatoasa – afectiune digestiva, simptomele afectand exclusiv colonul si incluzand sangerari rectale, inflamatii in jurul anusului, dureri articulare si rani ce pot aparea la nivelul pielii).

„Tanara prezintă 17 scaune pe zi, cu sangerari, iar pielea este iritata pe fata in cateva locuri. A venit la clinica pentru procedurile de detoxifiere si, afland de beneficiile psihoterapiei cognitive-comportamentale, a dorit sa incepem sedintele de terapie. Terapia cu Laura este inceputa de curand (cinci-sase sedinte), problema nu este rezolvata, cu atat mai mult cu cat nu poate iesi din mediul socio-familial – profund negativ si distorsionant – existent, dar suntem pe drumul cel bun. Perioadele grele scad in intensitate si frecventa, iar perioadele bune devin mai puternice. In cadrul acestor sedinte am abordat doua directii: una a restructurarii cognitive, a modului de a gandi despre sine, despre altii si despre sine in relatiile cu ceilalti, si, in acest context, a definitivarii studiilor, iar cealalta directie este, desigur, aceea strict legata de sanatate si de episoadele digestive, pentru care se lucreaza cu relaxare, hipnoza si sugestii specifice si teme pentru acasa”, a povestit Ştefania Budacu.

Indiferent de problemele pe care le avem la un moment dat, este obligatoriu, pentru sanatatea noastra, sa ne adresam unui specialist daca anumite aspecte ale vietii devin prea dificile pentru a le putea integra firesc in viata noastra. Acel specialist nu va gandi si nici nu va trai in locul nostru, dar va oferi instrumentele necesare pentru a ne descoperi potentialul launtric, latent, de a putea spune ca traim, nu doar să vietuim.

Psihosomatica a demonstrat ca o persoana fericita traieste intr-un corp total diferit biochimic decat cel pe care il are o persoana trista, tensionata. A crede si intretine ganduri pline de optimism si de incredere, accelereaza in mod uimitor insanatosirea si regenerarea.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Metoda inovativă prin care va fi consolidat un bloc cu risc seismic din București. Are 900 de locatari, dar nu toți vor fi nevoiți să-și părăsească temporar apartamentele
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Chimicalele care ne înbolnăvesc, interzise. Revoluție în industria alimentară
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Maria, voluntar Saj, a murit într-un accident rutier cumplit Avea doar 26 de ani și a lăsat un băiețel orfan 😢
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Ministrul Burduja: Interesele americane în sectorul energetic românesc rămân constante
MediaFlux
POLIȚIA îi VIZEAZĂ pe cei care STAU LA BLOC. TREBUIE să FIE ATENȚI la FIECARE persoană și DOCUMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București