Vasile Bolohan, un român care muncește în Marea Britanie, de 16 ani, a spus lucrurilor pe nume și a lansat un avertisment pentru aceia care încă mai cred că munca în afara țării poate duce la un trai de vis.
El nu contestă faptul că se pot face bani frumoși, în străinătate, dar obținerea acestora vine la pachet cu sacrificii foarte mari.
„Ce îți aduce străinătatea? Îti spun eu! Bani și chiar mulți dacă ai grijă de ei, dar și suferință, muncă multă, durere, traume, ani cu care nu te mai întâlnești, rude, prieteni și oameni dragi care se duc fără să apuci să îi mai vezi vreodată”, a povestit Vasile Bolohan pe o rețea de socializare, citat de jurnalemigrant.com.
Vasile Bolohan a punctat un aspect foarte important la viața în afara țării, el remarcând faptul că, de multe ori, răutatea altor români poate provoca situații dramatice, care lasă urme.
„În Anglia, pe un șef de șantier român, l-am văzut și auzit cu ochii și urechile mele când a strigat la tatăl lui (angajat în același șantier): Muncește bă, acasă îmi ești tată, aici muncitor!! Eu mi-ași dori doar să îl mai am lângă mine. Credeți-mă, rămâi cu traume de neuitat, iar vrei nu vrei anii trec și trec mulți…”, a povestit Vasile Bolohan.
Cu nostalgie, Vasile Bolohan a explicat și cât de dureros este momebtul revenirii în țară și cât de neplăcută poate fi senzația de a te simți străin în propria țară.
”Apoi cauți să te întorci în lumea aia pe care ai lăsat-o când ai plecat și să te întorci în timpul ăla pe care l-ai lăsat în urmă, dar care nu mai există. Și ai să cauți un psihiatru bun, să vorbească cu tine, pentru că nu mai știi pe unde ești deși în oraș s-au schimbat doar pavelele și oamenii…”, explică Vasile Bolohan.
Atât timp cât decizia este asumată, merită să încerci să muncești în strănătate, doar dacă ambiția de a obține mulți bani este însoțită de conștientizarea faptului că sacrificiile care trebuie făcute, chiar dacă nu se cuantifică material, sunt unele uriașe.
”Merită să pleci la muncă în străinătate, dar să ai puterea de a accepta măcar o parte din durerile ce vin odată cu banii… Banii ăia mulți pe care toți îi așteptăm!”, a conchis Bolohan.