Nu face niciodată acest lucru cu verigheta. Să o luăm cu începutul. Din momentul în care verigheta a fost slujită de către un preot la cununia religioasă, aceste inele nu ar mai trebui date jos niciodată.
Nu face niciodată acest lucru cu verigheta. Aduce mare ghinion! Avertismentul lansat de un preot
În momentul in care ajung sa fie reparate sau schimbate din motive ce nu tin de alegerile mirilor, ar fi bine sa fie din nou binecuvantate si sfintite de catre un preot.
”Verighetele sunt inelele binecuvântate prin atingerea de Sfânta Evanghelie, în semnul Sfintei Cruci, în timpul Logodnei, slujbă încorporată în ritualul cununiei religioase, premergătoare Tainei Cununiei. Ele reprezintă semnul văzut al legământului sfânt încheiat în prezenţa harică a Domnului Iisus Hristos, având la bază dragostea, credinţa, înţelegerea şi respectul logodnicilor, legământ ce-i arvuneşte pe viitorii miri pentru împărăţia lui Dumnezeu, pentru viaţa veşnică,” explică părintele Dan Damaschin, pentru stiribotosani.ro.
Iata si o lista a regulilor pe care nu toata lumea o stie. Ce trebuie sa stii despre purtatul verighetei
-nu trebuie scapata din mana;
-nu trebuie aruncata;
-nu trebuie imprumutata, acest lucru aducand ghinion si alte rele dupa sine. Aceasta a fost destinata doar unei singure persoane;
-nimeni nu trebuie sa atinga verigheta. Aceasta are, ca o parte din tine, energia ta cu ea, si nu este bine ca altcineva sa o poata atinge pentru ca tu sa primesti diverse energii diferite.
-nu trebuie pierduta, pierderea verighetei inseamna de fapt pierderea casatoriei si divortul este iminent.
Citește și: Nunta anului! Celebra moștenitoare, Paris Hilton, s-a căsătorit la vârsta de 40 de ani după ce a bifat trei logodne. Fiica celei mai bogate dinastii a avut o nuntă de lux cu 4 rochii de mireasă și vedete de la Hollywood
Verigheta este un inel din platină, aur sau argint, simbol al legăturii dintre logodnici sau al uniunii contractate prin căsătoria a două persoane; verigheta este purtată, de obicei, pe degetul inelar stâng (sau drept), denumit de aceea așa în mai multe limbi.
Multe persoane își poartă verighetele tot timpul, zi și noapte. Marcând pielea degetului de-a lungul anilor, urma verighetei râmâne vizibilă chiar după scoaterea acesteia de pe deget.