În unele cazuri diabetul de tip 2 nu prezintă simptome. Totuși, există câteva semne specifice care ar trebui să te pună pe gânduri și să te trimită de urgență la medic.
Creșterea frecvenței urinărilor
Acest simptom apare atunci când nivelul de glucoză din urină depășește 180 mg/dL. Astfel vei simți mai des nevoia să mergi la toaletă, chiar dacă volumul de lichid eliminat nu este foarte mare. Pe de altă parte, cantitatea crescută de glucoză din urină produce diureza osmotic. Aceasta se manifestă prin creșterea volumului de urină eliminat. Când glucoza nu poate fi asimilată de către rinichi, corpul încearcă să o elimine prin intermediul apei, ceeea ce duce la deshidratarea organismului. Nevoia de a merge des la toaletă se va manifesta mai ales în timpul nopții.
Citeşte şi Condimente şi ierburi aromatice, bune în diabet
Sete necontrolată
Din cauza urinării frecvente, apare deshidratarea și implicit îți va fi sete mai des. Mai mult, apa nu va fi îndeajuns, ci vei pofti la băuturi dulci, cum sunt sucurile. Astfel, cantitatea de zahăr din organism va crește, diabetul se va agrava și nu vei scăpa de senzația de sete.
Vedere încețoșată
Tot din cauza cantității crescute de zahăr din sânge vei avea probleme cu vederea, mai exact nu vei mai distinge bine obiectele sau persoanele.
Scăderea în greutate
Te bucuri că aproape peste noapte ai scăpat de multe kilograme în plus? Nu este cazul, deoarece slăbitul brusc este un simptom al diabetului de tip 2. Organismul nu mai produce îndeajuns de multă insulină și astfel nu va mai avea energia necesară. Pentru a compensa insulina, el va consuma din grăsimea corporală, ceea ce duce la pierderea în greutate.