NU!, în patru limbi pentru reformarea Uniunii Europene. Ce le-a spus David Cameron ROMÂNILOR

Premierul britanic David Cameron a suferit joi cea mai dură înfrângere în tentativa sa de a iniția o reformă a Uniunii Europene, intențiile sale fiind respinse de liderii a patru țări membre ale UE, comentează joi publicația Daily Mail, într-un articol cu titlul 'Non! Nu! Ei! No! Patru lideri europeni îi spun lui Cameron că nu vor sprijini solicitările sale de schimbare la Bruxelles'.
Filip Stan
11 iun. 2015, 18:15
NU!, în patru limbi pentru reformarea Uniunii Europene. Ce le-a spus David Cameron ROMÂNILOR

Șeful guvernului britanic a participat, la Bruxelles, la Summitul Uniunea Europeană-Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (UE-CELAC) și s-a întâlnit cu liderii mai multor țări membre, în cadrul ofensivei sale diplomatice în vederea renegocierii apartenenței Marii Britanii la UE, înaintea unui referendum pe această temă prevăzut a avea loc până la finalul lui 2017.

Însă runda de diplomație intensivă s-a transformat într-o serie umilitoare de pași înapoi, întrucât fiecare dintre cei patru lideri cu care David Cameron a avut joi întrevederi bilaterale i-a respins propunerile, notează Daily Mail.

Astfel, într-o întâlnire avută joi dimineață, premierul belgian Charles Michel a declarat că planul de interzicere pentru patru ani a accesului imigranților la ajutoarele sociale este un start greșit și i-a transmis șefului guvernului britanic faptul că renegocierea (tratatelor UE) ”nu va fi ușoară”.

Măsura de reducere a beneficiilor sociale, despre care David Cameron a spus că este ‘o cerință absolută’ pentru a menține Marea Britanie în interiorul Uniunii Europene, a fost respinsă și de președintele român Klaus Iohannis. Șeful statului român le-a declarat reporterilor după întâlnirea cu Cameron că se va opune unei astfel de măsuri.

Românii trebuie să fie tratatţi ca cetăţeni europeni

Întrebat dacă ar dori ca cetățenii români ce merg în Marea Britanie să fie tratați diferit față de cetățenii britanici în materie de eligibilitate pentru ajutoare sociale, el a răspuns: ”Ei bine, evident nu, pentru că interesul meu suprem este ca românii să fie tratați drept cetățeni europeni oriunde în Uniunea Europeană”.

Totuși, David Cameron s-a simțit oarecum consolat după ce Klaus Iohannis a declarat că imigranții care urmăresc doar beneficiile sociale fără a avea intenția de a-și găsi un loc de muncă constituie o ”problemă majoră”.

Citeşte şi Cameron l-a informat pe Iohannis despre LIMITAREA accesului la beneficiul social

Mai mult, după întâlnirile avute cu premierul britanic, omologii săi finlandez Juha Sipila și spaniol Mariano Rajoy au declarat că nu vor lua în considerare schimbarea tratatelor UE, în ciuda faptului că David Cameron consideră esențial acest lucru.

Sipila a declarat că nu este ”dornic” să intre într-un ”carusel” al negocierilor pentru schimbarea tratatelor UE. Purtătorul său de cuvânt a adăugat că premierul finlandez speră să fie găsită o altă metodă pentru modificarea regulilor UE, care să nu presupună elaborarea principalelor texte juridice, întrucât astfel s-ar deschide o ‘cutie a Pandorei’ ce ar avea ca rezultat formularea de cereri similare și din partea altor state membre.

Diplomați spanioli au spus că premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat că și Madridul se opune schimbării tratatelor UE, transmițându-i șefului guvernului britanic că această modificare ”nu poate fi făcută”.

Downing Street 10 speră că renegocierea statutului Marii Britanii de membră a UE ar putea fi încheiată în jurul datei Crăciunului, deschizând astfel calea pentru un posibil referendum în primăvara anului viitor. Totuși, David Cameron trebuie să obțină acordul tuturor celorlalte 27 de state membre față de propunerile sale, adaugă ziarul citat.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image pe timp de caniculă. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 20 și 21 iulie, weekend cu temperaturi record
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Interzis pentru marea plăcere a românilor. Pericolul este uriaș
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Instanța din Malta va decide pe 31 iulie dacă Prințul Paul va fi extrădat în România
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'