Concret, cu cât durata și intensitatea exercițiilor este mai mare, cu atât este mai grea povara pusă pe sistemul cardiovascular, scrie doctorulzilei.ro.
În momentul de față, recomandarea universal acceptată de medici, pentru pacienții cu boli de inimă, este de o oră pe zi de mișcare moderată, cinci zile pe săptămână. Ideea este susținută de un studiu german, care a iveală faptul că cei mai mulți dintre supraviețuitorii unui atac de cord au făcut sport cu măsură. În paralel, oamenii de știință din Suedia, au descoperit că, în timp ce mișcare previne bolile cardiovasculare, oamenii care au pedalat rapid sau alergat timp de o oră sau mai mult pe zi și-au crescut cu 13% riscul de a avea fibrilații ale inimii fașă de cei care nu au mișcat un deget.
Pe de altă parte, specialiștii spun că și vârsta joacă un rol important. „Exercițiile intense făcute la tinerețe cresc riscul de atac de cord, dar la bătrânețe îl scad”, spune unul dintre autorii studiului german, publicat în Jurnalul Britanic de Medicină.