Nu mai există grupă de sânge nu mai e vulnerabilă la formele grave de COVID. Ce spun datele celui mai recent studiu!

Nicio grupă de sânge nu mai este predispusă când vine vorba despre riscul unei persoane de a face o formă severă de COVID-19.
Alina Costache
06 apr. 2021, 15:57
Nu mai există grupă de sânge nu mai e vulnerabilă la formele grave de COVID. Ce spun datele celui mai recent studiu!

Nu mai există grupă de sânge nu mai e vulnerabilă la formele grave de COVID. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii din Statele Unite.

Nu mai există grupă de sânge nu mai e vulnerabilă la formele grave de COVID. Ce spun datele celui mai recent studiu!

Pentru a determina dacă chiar există o legătură între grupa de sânge și reacția la coronavirus, oamenii de știință au analizat peste 100.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Rezultatul final contrazice cercetările anterioare care considerau grupa de sânge A mai predispusă la forme severe de coronavirus, iar cei cu grupa 0, mai puțin predispuși la infectare.

În schimb, studiul confirmă că cei mai predispuși oameni la forme severe de COVID-19 sunt bărbații și persoanele de vârstă înaintată.

În urmă doar cu o lună, două studii indică faptul că o anumită grupă de sânge prezintă un risc mai mare de infectare cu SARS-CoV-2.

”Cele două studii sunt complementare”, au declarat pentru Reuters Health, dr. James Szymanski de la Montefiore Medical Center și Albert Einstein College of Medicine din New York City, coautor al unuia dintre rapoarte. „Studiul nostru adaugă susținerea faptului că grupa de sânge A poate conferi un risc mai mare, în timp ce celălalt studiu oferă o posibilitate în ceea ce privește modul în care acest lucru se întâmplă. Acest studiu oferă dovezi că receptorul SARS-CoV-2 (RBD) interacționează direct cu celulele respiratorii prin antigenul grupei sanguine A”.

Studiile viitoare trebuie să confirme asocierea grupului sanguin ABO cu SARS-CoV-2 și să caracterizeze în continuare mecanismele biologice specifice care stau la baza acestuia, scrie Medscape.

După cum s-a raportat în publicația Transfusion, Dr. Szymanski și colegii săi au analizat datele electronice ale evidenței medicale la aproape 5.000 de pacienți (vârsta medie, 62 de ani, aproximativ 48% bărbați) spitalizați sau cu o vizită la urgență care au primit un rezultat pozitiv al testului de acid nucleic pentru SARS-CoV -2 din 10 martie 2020 – 8 iunie 2020.

Rata mortalității pentru toate cauzele a fost de 23%. Pentru a estima riscul general în funcție de tipul ABO și de a ține seama de riscurile concurente de mortalitate și externare în spital, echipa a calculat funcția de incidență cumulativă pentru fiecare eveniment.

Sângele de tip A a fost asociat cu riscul crescut de cauză specifică de deces la pacienții cu COVID-19 comparativ cu tipul O (HR, 1,17) și tipul B (HR, 1,32).

În mod separat, echipa dr. Sean Stowell de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au efectuat o serie de experimente de laborator pentru a investiga mecanismul prin care antigenele grupelor sanguine – în special cele din grupa A – ar putea influența riscul de infecție cu SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Persoanele care au o anumită grupă de sânge au o protecție mai mare la infecția de COVID-19
 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!